dimecres, de novembre 02, 2005

Tots Sants

De nou el cementiri de Sinera ha estat l’indret més concorregut. Enguany estrenant una nova ampliació. No fa gaires anys (pels volts del 1994) se sabia que calia ampliar el cementiri i la polèmica política i en part ciudadana era si s’havia de fer en profunditat o pel lateral. Tothom tenia arguments per una cosa i per l’altra. Passats aquests anys, ha calgut ampliar en les dues direccions, en llargària i en amplada. I és previst que si cal una nova ampliació (que caldrà) aquesta sigui consolidant la nova amplada cap a la façana principal. La nova ampliació és generosa amb l’espai, amb uns parterres de gespa més propis d’altres contrades que costaran de mantenir i que serviran en el futur per a enterraments en terra.


L’altre fet que he apreciat és la importància cada cop més gran que se li dona al Halloween entre els joves. La gent gran fem Tots Sants i els joves i infants el Halloween (en el fons que no la forma és el mateix
"All Hollows Day") . I és que els temps canvien. La dita per “Tots Sants capes i mocadors grans”, arribarà a ser una frase que caldrà que la interpretin els arqueòlegs els quals diran: era com el Halloween però feia fred i la gent s’havien d’abrigar amb una roba especial.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ells s'ho perderan si no saben quina es la diferencia. Capes i mocadors grans. Segur que si els parlesim de l'epoca dels mosqueters, tothom es posaría en situació. No costa tant. Roba d'hivern d'aquell temps. No estaría be ser-hi una temporada?