diumenge, de novembre 13, 2005

Arenyenca de l'any 2004


Dissabte a la nit, la Laia , L'Associació d'Informadors d'Arenys de Mar, ha fet l’acte de lliurament del guardó d’Arenyenc de L’any, en aquest cas, d’arenyenca de l’any, a Maria Sánchez Carrillo. La Maria sempre ha estat una gran lluitadora per la defensa dels drets de les persones i molt en espcial dels drets de les dones, a Santa Coloma, on va viure molts anys i a Arenys de Mar on va fundar l’Associació de Dones per a la igualtat. Em permeto dir que la Maria, a més, és membre de la familia socialista i no ho dissimula. Tot i el seu estat de salut continua ferma al peu del canó.

L’acte ha estat molt reeixit. L’Enric Sierra ha aprofitat per a reivindicar la llibertat d’opinió dels periodistes i en els diversos parlaments que hi ha hagut també s’ha parlat del perill de l’anonimat per internet i que els qui no són ATV (arenyencs de tota la vida) demostren unes ganes d’integració i de sentiment arenyenc que no tenen res a envejar als primers.

Penso que aquesta és la manera que ens farà salvar i créixer com a poble, com a capital humà, individual i col.lectivament. Les estadístiques ens diuen que la població d’Arenys ha presentat molts canvis. Nois que han nascut a Arenys han hagut de marxar a un altre poble i a casa nostra han vingut moltes parelles joves i no tan joves. Que Arenys no sigui una ciutat dormitori depèn, no només del temps que vivim a Arenys, sinó com el vivim.

Em deixava un detall important. La Irene Recolons i la Janna O’Connor ens han interpretat, molt a l’agrat de tothom, un peces de música (flauta travessera i arpa, respectivament). He tornat a repensar en una idea de fa temps que consistia en oferir música en directe interpretada per joves músics en diferents indrets d’Arenys. Que durant uns dies de bon temps hi hagués, per exemple al Parc de Lourdes o la Plaça de l’Església, música en viu em semblaria molt interessant