dissabte, de novembre 19, 2005

Propaganda no comercial

He rebut aquesta setmana, com suposo tots els arenyencs, un fulletó propagandístic de Ciu i PP sobre els dos anys de mandat. Es vol demostrar en la dita propaganda quines han estat les actuacions del govern municipal, cosa que s’ha de veure en l’interior ja que la portada és una foto gens recent. I parlant de la portada perquè els anagrames dels partits han de tenir diferent mida?, tant s’ha de remarcar el paper del PP (perdoneu, potser he fet una cacofonia). Entrant en matèria, què n’opino?

1) Mitges mentides: Assumir com a obra de govern actuacions executades en la pràctica totalitat en l’anterior mandat com poden ser el parc de l’Asil o el Passeig Xifré. Ja no diré el Teatre Principal que va tenir el posicionament contrari de CiU i que al final han hagut d'acceptar.
2) Mitges veritats: quan es diu que s’han fet actuacions que corresponen a d’altres adminitracions i de vegades sense haver-ho gestionat el propi govern arenyenc: aparcament gratuït al port o el carrer Andreu Guri.
3) Resultats pobres: L’excés de lletra no amaga algunes àrees que s’han limitat a repetir el que ja es feia altres anys. Quo vadis Cultura? Medi ambient? Esports? Policia?....segueixo?
4) El que no es diu: No es diu que en aquests dos anys hi ha hagut una de les majors crisis de govern des de la democràcia a Arenys. Que l’administració s’ha adormit, la gestió municipal ha empitjorat i el clima i la confiança dels arenyencs i dels propis treballadors municipals ha caigut a uns nivells baixíssims. Que la pressió fiscal ha augmentat desmesuradament, arribant en casos al 10% anual.
5) Oportunitats perdudes: Can Ramis, la possibilitat de fer un acord de govern de totes les forces polítiques impedida per l’obstrucció del PP i la poca valentia de CiU, potenciar de veritat la participació ciutadana (la consulta del Xifré n’és un bon exemple), tirar endavant i decididament l’agenda 24, ..

Ho deixo. Només volia fer unes pinzellades

2 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Una cosa que critico als polítics, i em permetràs que generalitzi, és que només parlen de la feina feta (sigui certa o no; sigui mèrit d'ells o no), però mai s'escriu sobre allò que es volia fer i no s'ha aconseguit.
És d'humans equivocar-se i els polítics també són humans. No passaria res que confessessin allò que no han aconseguit, aquelles promeses electorals que no han reeixit. Potser, fins i tot, si parlessin d'aquests entrebancs amb naturalitat, ens creuríem i valoraríem millor allò que realment han fet.

Ramon Vinyes ha dit...

Sí. La comparança bona seria amb el què es va prometre i per la qual cosa la gent va votar en el seu moment. Aquesta comprovació acostuma a no passar la "prueba del algodón". I com que això es veu així cal disfressar-ho. De vegades ha estat per un programa irreal o per mala gestió, o per circumstàncies alienes,..Però la bona comprovació és amb el contracte amb el qual et vas presentar ales eleccions.