divendres, de novembre 04, 2005

La recollida selectiva que no serà

Avui hi ha hagut comissió d’Hisenda per a preparar el Ple d’ordenances de la setmana vinent. Un altre dia m’estendré en les ordenances fiscals. Ara voldria comentar la recollida d’escombraries que es preveu per a l’any vinent. Hi ha pobles que ja fa temps han endegat la recollida selectiva tot i que de variants n’hi ha moltes. A Arenys de Mar (que no d’Amunt) ens tocarà estar a la cua. Sembla que la proposta final quedarà reduïda a la recollida orgànica. L’orgànica, al casc antic, es farà tres cops per setmana i cada dia recollida del rebuig. Pel que fa a l’eixample s’afegirà un contenidor per a l’orgànica. És un pas tan tímid que crec no acabarà concienciant als veïns.

Quins són els motius per a fer-ho d’aquesta manera? Per què tots tenim clar què hem d’anar cap a la recollida selectiva, oi?. Sincerament crec que “l’arròs s’ha cubat”. Després de badar molt de temps, el govern se n’ha adonat que es posarà en marxa un any abans de les eleccions i no fos cas que amb un sistema de recollida selectiva la gent es molestés en períodes tan delicats.

L’altre dia ho explicava de la següent manera: el vilatà que a hores d’ara fa a casa seva la separació i després la llença al contenidor adequat, es trobarà amb la implantació d’aquest sistema que haurà d’anar igualment als contenidors, que li recolliran l’orgànica (la que fa pudor) només tres cops a la setmana i que a més tindrà un augment en la taxa del 5%. Aquest ciutadà probablement no quedarà content amb el sistema i potser continuarà com fa actualment o bé farà el pas enrere i ho desarà tot a la bossa del rebuig.

Estem perdent una oportunitat, recollida selectiva, ja!

2 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,
A part de les consideracions sobre la implantació a mitges de la recollida selectiva de la brossa i l'increment del preu, els grups de l'oposició donarant suport a l'equip de govern i tot quedarà en una queixa? S'aprovaran les ordenances fiscals amb aquest increment?

Ramon Vinyes ha dit...

Xavier,
Bona pregunta. En aquest any hi ha un problema. l'IBI s'abaixa per a compensar el 10% de repercussió cadastral. No aprovar l'ordenança faria que es fés efectiu aquest 10%. No sé què faran els altres grups,.. crec que la solució hauria de ser en el pressupost.