dilluns, de març 13, 2006

L'AVANA i el nou conveni amb l'ACA

El divendres passat ens hem reunit tots els grups municipals (bé el PP no) amb representants de l’AVANA -els quals per cert estrenen web. A la reunió es va detallar el contingut del conveni que ha lliurat l’ACA a l’Ajuntament sobre el Rial del Bareu. En un anterior comentari expressava una opinió positiva que a la lectura del conveni es reafirma. El conveni indica que l’Agència Catalana de l’Aigua passarà a pagar del 50% al 75% dels treballs del Bareu i que no se’n desentén de cap dels convenis signats amb anterioritat. A més preveu una inversió per a acabar de fer actuacions a la Riera. Aquest conveni per a que sigui efectiu s’ha de dur al plenari, i això és potestat de l’Alcalde, i cal que allí s’aprovi. Puc entendre que algú pogués plantejar que és millorable, però en negociacions ja se sap que el que un vol no sempre és el que es pot aconseguir ....(com també hem vist en una altra àmbit amb el tema de l’Estatut). Val a dir que en el seu dia vam dir que hi havia marge per a negociar cosa que semblava impossible. Doncs bé, la negociació i el fet que totes les forces hàgim demostrat unitat han estat elements importants per a trobar-nos on estem.

El camí és llarg encara. Cal l’aprovació del Ple, cercar el finançament, aprovar el Plec per a l’adjudicació, fer l’adjudicació, planificar les obres, fer el replanteig i començar les obres. Tot i així que comencin les obres serà una fita important, però no la més important. Caldrà que les obres acabin i amb satisfacció per part de tothom. Això vol dir que les coses s’han de fer ben fetes, sense sorpreses. Tot molt ben planificat. Penso amb la Riera, a base d’anar fent sobre la marxa vam aconseguir que no s’acabessin de fer i tinguéssim un final de Riera durant molts anys llastimós i que els carrers estiguessin abocant sobre la llosa Riera i no dins el caixó. Per tant tot s’ha de mirar molt bé. Tot i pensar que cal fer feina ben feta estic convençut que això serà així. Com no em podia imaginar que no s’arribés a un acord sobre el Bareu.

Acabo reconeixent la feina de la gent de l’AVANA. Per la seva implicació en la vida social del poble i pels seus plantejaments, al meu entendre, perfectament sòlids i viables.

1 comentari:

Alex Acero ha dit...

Benvolgut Ramon:

He llegit amb atenció el teu escrit, que trobo molt clar i molt entenedor, dons la gent que no està en el dia a dia de la gestió municipal, es perd de vegades en els tecnicismes i l’evolució dels convenis i “contra-convenis”, s’agraeix.

M’he passat els darrers 20 anys professionals, negociant amb empreses, entitats i persones, per tant conec que negociar vol dir guanyar en unes coses i cedir en altres, perque l’altre part també guanyi, el que els americans diuen win-win (jo guanyo tu guanyes).

Aquest acord assolit amb l’ACA, comporta contrapartides, però coincideixo en valorar-ho com un avanç positiu i necessari.

També valoro molt positivament que totes les forces politiques heu fet pinya i l’AVANA ha fet pinya amb les forces politiques, el resultat es la conseqüència d’aquest esforç col•lectiu. Resta molta feina per fer encara, no defallim, crec que ha quedat palés el valor important de la unió en els assumptes fonamentals de la nostre vila, sense que per això deixem de ser crítics o de sostenir opinions diferents.

Diàleg i criteri és la fórmula per una sana convivència.