dimarts, de març 28, 2006

Carta a l'Antoni Munich

He llegit a Arenyautes un escrit de l’Antoni Munich fent referència a un post meu i entrant de nou als fets de la Nit de naps. Em proposo doncs escriure un parell de reflexions. Alhora el regidor de promoció econòmica com anteriorment el de Cultura han lloat la postura del PSC, quan al contrari, han blasmat la d’altres grups.

En primer lloc diré que no veig tan distants les postures d’altres grups i, en segon lloc, el comentari dels membres del govern obeeix a una lògica que entenc no és casual. Em refereixo a que es vol visualitzar que el govern no està sol i a que l’oposició està dividida. I els dos arguments són certs i falsos al mateix temps. Crec que tots els grups municipals estan amb el govern per a mirar d’aclarir tots els temes i per a mirar de recuperar la festa (les festes). Això no vol dir que estiguem d’acord ni en com es van desenvolupar els fets ni en com es va actuar posteriorment. Però cal primer que la taula de diàleg aporti tot el que pugui, i quant més aviat, millor, sense que es bombardegi aquesta taula. Un cop la taula haurà fet les conclusions n’haurà de treure cadascun dels grups les seves pròpies conclusions o bé l’assumpció del que digui la taula. Torno a dir el que ja he dit altres vegades, continuo creient en la presumpció d’innocència i en que quan hi ha diverses versions cal parlar amb totes les parts.

Crec que és bo que el tema es polititzi, però en el bon sentit de la paraula. Un error hagués pogut ser "extremar" la politització només per a atacar el govern sense pensar que al darrera hi ha gent, joves i grans que han patit i que calia cercar la fórmula per a que continuï la festa. Com tampoc és bo que el govern utilitzi l’argument de la politització per a desacreditar la crítica. Sé que la postura que defenso és difícil i més quan des del govern et fan aquests regals... (enverinats?). Tingues present que tots i cadascun dels grups polítics tmunicipals té una visió pròpia dels fets que en cap cas, com també en el meu, no estan supeditats a plantejaments externs gaudint de total independència.

Per acabar, Antoni, no seré jo qui defensi la nefasta política de cultura i joventut ni tampoc em veuràs saltant d’alegria per tal com estem afrontant els reptes de seguretat al poble, però els fets de naps han estat un punt de sotrac civil a Arenys tan gran que crec que hem de fer que la taula es manifesti i que entre tots torni a refer-se el clima social.