dijous, de març 23, 2006

Ple ordinari de març del 2006

S’ha aprovat la modificació del pla d’urbanisme per la zona de la Presentació. Aquesta aprovació implica que s’ha ajustat els paràmetres, ja que no es construirà tot el que permetia el Pla actual (es farà un edifici per a dues línies educatives, un pavelló i 30 vivendes), es cedeix al poble unes zones verdes i es faran dos vials nous la construcció dels quals anirà a càrrec del col·legi. Val a dir que aquesta modificació urbanística anava al ple avalada per totes les forces polítiques.

També s’ha aprovat el Pla local de Joventut. No hem volgut ser pessimistes, però caldrà fer-li alguns retocs i caldrà que no quedi en un calaix. El temps ens dirà si ha estat així.

Amb motiu de l’aprovació d’uns imports que ha presentat l’UFEC ens hem manifestat a favor de l’esport i del patronat d’esports. En aquests darrers anys hi ha hagut un buidatge de tasques de la regidoria i del patronat d’esports tot i que ha augmentat el personal (?¿). Que l’UFEC faci activitats per Setmana Santa no vol dir que l’Ajuntament no pugui fer res. Si n’és de trist el panorama de l’esport que si la Generalitat concedís la subvenció per a la reforma del pavelló hi haurien autèntics problemes per a executar les obres ja que no hi ha diners al patronat (ni a l’ajuntament) per a fer la seva part.

Hem presentat dues mocions, la primera fent referència al reconeixement D'ELIZABETH EIDENBENZ, precursora i directora de la Maternitat d’Elna -localitat propera a Perpinyà- que funcionà entre els anys 1939 i 1944. Prop de sis-cents infants, la majoria fills d’exiliades del nostre país, recloses en camps de concentració francesos durant l’ocupació alemanya, hi van néixer.

La segona moció era per a denunciar la campanya sistemàtica que contra Catalunya i els catalans estan organitzant sectors afins al PP. Contra el que alguns han pensat, no és una moció que ens hagin enviat de "dalt". Obeeix a una reflexió del partit socialista d’Arenys de Mar que ha vist com són d’indignats les mentides del PP i que ens va encarregar al grup municipal que digués ja n’hi ha prou. M’hagués agradat que el PP d’Arenys s’hagués desmarcat. Doncs no. Per a ells "no hi ha una campanya que alguns s’inventen només per a desacreditar el PP". Nosaltres, que no som nacionalistes, no entenem com amb mentides i mitges veritats s’ha arribat a dir que el castellà està ara com el català durant el franquisme o que amb el nou estatut (falca pagada pel PP a Andalusia) les comunitats pobres hauran de pagar a les comunitats riques o la recollida de signatures contra l’estatut obviant que s’ha fet en un procés democràtic el qual l’haurà de refrendar el poble català, o la campanya contra productes catalans, o les declaracions del president de la CEOE, o que haguem de sentir dir que som un saquejadors pels fets dels papers de Salamanca,.....quina vergonya!. Doncs pel PP d’Arenys dir això és fer demagògia i per a Ciu, no fos cas que perillés el pacte, només mereix una abstenció.

Entre les preguntes que hem fet hi havia la constatació del poc interès per a plantejar el futur del geriàtric municipal i el centre de dia i la queixa per tal que encara no s’ha avisat als comerços que han de renovar instal·lacions i papers abans que acabi aquest any (des del juliol del 2004 que hi ha fixat aquest termini).

I en acabar un prec: que es faci tot el que calgui per a què l’any vinent es pugui tornar a fer la festa irlandesa de Sant Patrick.