divendres, de febrer 17, 2006

Reunió positiva amb l'ACA

Avui he anat en representació del PSC i amb la resta de grups municipals (bé el PP no) a una reunió amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Ja fa uns dies vaig escriure sobre una altra visita que hi vam fer els del grup socialista. Avui calia veure si les coses anaven cap a la direcció correcta o restaven encallades. I podem dir que sí, que els fets avalen que hi ha un gir positiu. La discreció em fa no dir més del compte i a esperar la concreció del parlat en un nou conveni que ha de redactar l’ACA i que haurem d’estudiar. Conveni que caldrà anar retocant, segurament, però que no serà el que hi havia plantejat fins ara. Aquest conveni s’haurà d’aprovar en Ple i ha de permetre tirar endavant amb les obres de cobriment del Bareu i altres aspectes lligats amb la Riera i les conques adjacents. Crec que ha estat important que la presència negociadora per part d’Arenys fos de 4 grups polítics. En molts aspectes podrem estar en desacord amb el govern, però quan convé allà hi hem sigut.

Ens ha atès el Director de l’ACA, en Jaume Solà, al qual conec des de fa anys. Vam estar treballant junts durant 5 anys en una empresa d’informàtica i el temps ens ha dut a estar asseguts al voltant d’una taula parlant del Bareu. A en Jaume Solà li agraden les coses ben fetes i ben lligades i ho té difícil a l’ACA on s’ha trobat un munt d’irregularitats començant per tota una sèrie de convenis signats sense que s’hagués plantejat la financiació. Convenis que acostumaven a signar els de la Generalitat governada per Convergència sobretot abans de les eleccions. A Arenys en tenim un altre exemple amb el desviament de la B511.

A la tarda hem parlat del Plec per al nou servei de recollida d’escombraries. Hi ha alguna millora respecte de la proposta inicial i he gosat dir el què en penso, a l’espera de poder estudiar a fons el nou Plec que encara està un xic "verd". Hi ha la intenció que s’aprovi aquest Plec pel mes de març, però ja caldrà que es corri molt i la pressa és mala consellera.

No vull plegar sense comentar la notícia "Can Zariquey no rep cap subvenció del PIEC" que avui apareixia al Punt. A Arenys la primera prioritat esportiva és resoldre el pavelló. Cal fer la reforma!. No pot ser que els vestuaris continuïn com estan. I un cop fet això pensem en can Zariquey. A més, dins les previsions de la Generalitat no hi encaixa el projecte, a hores d’ara, i això ja se sabia.

2 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Segurament és cert el que dius en relació a la denegació de la subvenció per a la zona esportiva de Can Zariquey.
La impressió que rep el ciutadà però, és que la valoració es fa de manera diferent quan la resolució la dicta un govern del mateix color que no pas si és de color diferent.
És per això que els polítics heu d'explicar millor les coses perquè no hi hagi cabuda per als mals pensaments.

Xavier

Ramon Vinyes ha dit...

Una zona esportiva com la plantejada a Can Zariquey, només es pot comtemplar com a Mancomunada. El PIEC en base a les instal·lacions existents i als habitants que hi resideixen, configura les instal·lacions esportives necessàries i els deficits existents. Actualment, Arenys de Mar solament té deficit, en la xarxa bàsica, d'una sala (sala esportiva coberta per gimnàs i esports per a recintes petits), Arenys de Munt d'un pavelló cobert i Canet de Mar d'una piscina PCO-2, com la nostra. Degut a que Canet ha renunciat a participar a la zona de Can Zariquey, per obtenir la piscina coberta en el seu terme municipal, ha fet que es debilitès el projecte. De totes maneres, la resolució del Consell Català de l'Esport ha denegat provisionalment la subvenció de Can Zariquey per una qüestió administrativa, no haver aportat un certificat del registre de la propietat on certifiqui la titularitat del terreny a favor de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. Sobre el projecte de Can Zariquey la incognita és com es financiarà. A la resolució provisional se li ha concedit a Canet, una subvenció de 787.000 euros (131.000.000 pessetes).I sobretot el que tenim ara necessitat a Arenys és en la reforma del pabelló: NO PODEM CONTINUAR AMB ELS VESTUARIS QUE HI HA. I això passa davant de Can Zariquey. No sé si m'he explicat bé. Si ho vols et puc passa els enllaços on es detalla el PIEC.