divendres, de febrer 24, 2006

Ple de febrer del 2006

El Ple de febrer fou sobretot molt curt. Hi havia molts pocs punts a l’ordre del dia, de tal manera que hi va haver més temps a l’apartat de preguntes que no pas als punts de propostes del govern. I dins de les propostes del govern sobresortia l’aprovació del Reglament del Consell Municipal de Promoció Econòmica, val a dir que ja pactat prèviament. Aquest Consell és una eina de participació ciutadana on hi tindran cabuda tots els sectors relacionats amb la promoció econòmica de la vila. Espero que sigui una eina profitosa. Ja sabem que només és un òrgan consultiu però són de molt agrair els consells quan a més els fan gent que viuen els assumptes.

També hi hagué la modificació del Pla General. Es tractava de posar al dia i concretar millor les exigències d’aparcament de vehicles. En el Pla de fa 20 anys ja hi havia unes normes, però no estaven al dia. De fet, el millor seria que el Pla general fes una referència global i després s’articulés una ordenança basada en el Pla. Fer-ho d’aquesta manera s’obliga a un control, però també a l’agilitat que la modificació del Pla General no permet. Val a dir que aquest punt estava també debatut des de feia temps.

En les preguntes ens vam interessar pels equipaments. Vull recordar que en els pressupostos d’aquest any hi havia el compromís, introduït pel PSC, en fer un pla global que ens contemplés les necessitats actuals i futures. Entenc que 1) El govern està improvisant massa. 2) Ha de parar d’improvisar i esperar el resultat de l’estudi, ja que o no hi serem a temps o en el seu moment ens costarà més diners el refer que no el fer. 3) La regidora de participació no crec que hagi entès que cal que sigui un projecte de tots els grups ... no ens pot demanar col·laboració al seus plantejaments...ha de ser un projecte de TOTS els grups i no és bo el donar per fet que a tal lloc (Xifré) es farà això i en un altre (Caserna) una altra cosa. Vull entendre que la regidora, la qual tot sigui dit aprecio, no havia meditat prou bé el que deia perquè si fos així estaríem perdent de nou l’oportunitat de fer un treball amb cara i ulls i de poder tenir un consens.

He llegit a arenyautes una queixa relativa a que no s’havia preguntat res sobre la nit de naps. Es cert, volgudament, tot i que teníem la intenció de fer-ho, vam deixar-ho quan es va aprovar la Taula de Diàleg a l’espera de veure com es desenvolupa. Es tractava de no embolicar més la troca que prou embolicada està.

Fotografia: Imatges i referències a alguns equipaments sobre els quals hi ha interrogants. Hi mancarien: la caserna, les clareses, equipaments esportius, l'ajuntament, el mercat,.........MOLTS

1 comentari:

xfebrer ha dit...

La pregunta que vàreu fer sobre els equipaments va ser molt oportuna. La resposta de la regidora donava la impressió que era improvisada. Suposo que la veritat de tot plegat és que en el tema d'equipaments el govern municipal fa aigües. No sé si expressament o per incompetència dels seus membres.
És greu que la regidora no sabés que a la seva campanya electoral parlaven d'una consulta popular per decidir l'ús de l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil, i que li hagués de fer memòria un regidor de l'oposició.
Espero que el vostre grup permeti una millor gestió, perquè encara falta més d'un any.
Com molt bé vares dir al Ple Municipal, no pot ser que s'endegui un estudi sobre equipaments quan el seu ús ja estigui decidit.
Xavier