dimarts, de febrer 28, 2006

Cap de setmana de carnaval

El cap de setmana ha tingut dues vessants diferents, per una banda la del partit i per l’altra la de la vida social arenyenca.

Pel que fa a la ciutadania, estem de carnaval. Carrers amb gent disfressada, festa al pavelló, plaça de l’Església amb botifarrada. Bé, podem dir que formalment s’han seguit els canons, però cada cop més es va buidant el contingut. En carnestoltes no existeix, per tant no l’hem de rebre ni l’hem d’acomiadar i suposo que això és degut al de sempre: manca d’idees i d’empenta. I potser m’aventuro però la por a la crítica també hi pot haver tingut alguna cosa a veure. Molt enrere queden aquells carnavals que eren una autèntica festa col·lectiva i un gran esforç imaginatiu.

Pel que fa al PSC, ha estat de caire eminentment social.. El divendres al vespre vaig assistir a la conferència que va donar el Ministre Caldera a Mataró. L’eix del seu discurs fou la nova llei de la dependència. La llei que es preveu entri en vigor l’1 de gener del 2007 reconeixerà i farà efectiu un nou dret dels ciutadans. Cada cop hi ha més gent depenent: vivim més anys, accidents de carretera, problemes des de la infantesa, etc. La Llei preveu com es finançarà el sistema, les modalitats, així com té previst que com que molts dels "cuidadors" són familiars que no cotitzen seguretat social (un 83% dones) hi hagi una formació i una alta a la seguretat social que després pogués servir per la pensió. El dissabte a Arenys, l’agrupació feia una sessió de formació sobre les pensions. N’hem extret molta informació que sempre ens serà útil. Ara caldria que les pensions s’anessin revaloritzant per sobre de l’IPC, especialment les més baixes. El govern ja ha fet uns passos en aquest sentit que juntament amb d’altres com la compatibilització del SOVI marquen perfectament la diferència entre un govern d’esquerres i un govern de dretes.

Finalment, i en positiu, m’agrada comentar que ja ha començat a funcionar la taula de diàleg de la nit de naps a la qual se n’ha lliurat el comandament a en Ramon Verdaguer. Esperem que aviat pugui donar fruits.