diumenge, de juliol 02, 2006

A Arenys, FesTic

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir del FesTic (la festa dels arenyautes). I val a dir que els organitzadors, Arenys.org, no se n’han estat de res: expositors, conferències, aula, informació,.... I això ha passat a Arenys de Mar. No valorarem mai prou bé la sort que tenim en què hi hagi gent a Arenys amb aquestes ganes de treball i de promocionar les Tic a Arenys de Mar (i de Munt). No he pogut estar a totes les sessions entre d’altres raons per la molta oferta que hi havia a Arenys aquest cap de setmana. Avui en concret s’ha parlat de promoció econòmica, ahir de participació i de l’administració pública i pel matí els infants i internet. Molt interessant. Els d’Arenys de Munt han vingut amb la seva televisió i ho han enregistrat, suposo que ho podrem veure penjat per internet d’aquí a pocs dies.
En les experiències que avui s’han vist hi havia les d’una empresa que ha multiplicat els seus subscriptors i negoci des que està a internet, o aquells pobles que no tenen encara ADSL (no tan lluny de casa) i que amb wifi poden tenir una via oberta al nou món de les tecnologies.
Hi ha encara molt de camí per córrer a Arenys de Mar. Avui estem a les portes d’una gran explosió, que ja s’està començant a entreveure. I no ens podem quedar aturats. Quedar aturat és perdre oportunitats importants en aquesta carrera cap a un model de vida millor on les Tic són peça fonamental. A la nostra vila hi ha gent amb idees i ganes... cal oferir-los oportunitats.

El dissabte també va ser la festa de l’Avana, al Calisay, suant i compartint i es va fer al Principal el concert de Sant Zenon de la Coral l’Esperança. L’Esperança acompanyada de la Coral de la Joventut Tianenca i d’un grup de corda han fet un repertori d’homenatge al Cant Coral. Amb lletres i músiques molt conegudes que invitaven a sumar-se al cant, tot i que ningú ho ha fet òbviament menys al final amb el Cant de la Senyera, moment en el que hi ha aparegut una enorme senyera.

Per acabar esmento que s’ha estrenat el nou web de Ràdio Arenys. Un canvi, com es diu col.loquialment, copernicà. Ja fa un temps que podem escoltar la ràdio per internet, ara podrem llegir les notícies de la mateixa Ràdio. Val la pena continuar en aquesta línia com la de "Ràdio a la carta" o en fer accessible un bon arxiu sonor que amb més de 25 anys a l’esquena segur que dona per molt. Ens diuen a la Ràdio que hi plantegem millores. En proposo d’entrada dues: que des del web municipal es facin ressó d’aquest nou web (??) i que en el llistat de notícies estigui molt clar quin és l’ordre de les mateixes i aparegui la data de publicació. Mica en mica el Patronat de la Ràdio s'esdevindrà de facto en el "Patronat" de la Comunicació.


Com que no tot és seriós i "aburrit" en el món de les Tic, poso un video demostratiu que ahir vam veure. El fenòmen del YouTube.