dijous, de juliol 13, 2006

Sant Zenon 2006

Dies de festa sempre van bé, encara que no per a tothom es valori de la mateixa manera. Faré una aproximació al que crec que han estat els actes de Sant Zenó 2006.
1. Poca imaginació. S’ha anat fent sense plantejaments forts i innovadors. La majoria d’actuacions repetien a Arenys (Mag Lari, Quico el Celio,..). 2. Poca varietat. Les opcions, llevat d’excepcions han estat centrades en orquestres, en la Fira i en les barraques (a part actes de les entitats). Altres anys tenies problemes en triar l’opció ja que al mateix temps hi havia diverses coses o havies d’anar corrents per a seguir-ho tot. 3. L’espai de la Plaça de l’Església ha estat infrautilitzat...us recordeu de vegades que hi ha hagut més d’un escenari a la mateixa plaça? 4. Desigual oferta per als infants. La mostra de titelles si es fa en la Festa Major, no es fa durant l’any. 5. El sopar popular no ha reeixit i difícilment ho farà si al darrere no hi ha una entitat organitzant-ho. 6. Els preus de la fira feien treure el singlot. 7. Focs artificials amb més fum que color i més color que soroll. No tot és negatiu, les actuacions han estat bones com correspon a conjunts de qualitat.

Esmentaré el fet que els gegants no acompanyessin les autoritats el dia de l’ofici. Personalment penso que a cada bugada es perd un llençol, d’aquí acabarem en què no hi haurà anada de les autoritats i després el replantejament de perquè cal que surtin els gegants el mateix dia de la festa i no fer-ho un altre dia i,... Discrepo de la decisió dels geganters però encara discrepo més de la posició del govern que tot i sabent que hi havia un plantejament en contra dels geganters no va anar ni a parlar ni a plantejar un pla B i a abocar-nos a una situació no agradable.

Un darrer comentari. El govern aprova en l’apartat d’agraïments i reconeixements al passat. Ho penso així i és bo ser agraïts. Però té un suspès estrepitós en plantejament de futur. I en el present? doncs tampoc s’aprova. Fets d’avui: Es crema un transformador, Rial de Valldemaria amb aigües podrides, platja bruta, plaga d’escarabats, llums nous de carrer Vallgorguina fa una setmana que no funcionen,...

1 comentari:

xfebrer ha dit...

Benvolgut Ramon,

Fa un parell de dies vaig escriure al meu blog sobre la plantada dels gegants a les autoritats municipals. Considero que s'hauria d'analitzar el fet, no tant en la discussió tradició obsoleta o no, sinó en què són els gegants; quin paper representen els geganters, i què hi té a dir el poble.
Estic convençut que ens podríem posar d'acord però l'exercici s'ha de fer: el govern i els geganters.
Bona nit