dijous, de maig 25, 2006

Ple de maig

El Ple ordinari de maig ha presentat punts que s’han aprovat majoritàriament i que no podien ser d’altra manera: la creació del Defensor del ciutadà, el nou conveni amb el Parc de Lourdes, el reglament de la comissió de valoració de llocs de treball, el conveni amb la Generalitat per a la rehabilitació de Sant Elm. No hi ha hagut sang. Els punts que el govern preveu que no es poden aprovar ja no es porten al Ple o bé es miren de pactar. I l’oposició mira de tirar endavant alguns temes, bé, l’oposició que vol presentar temes. En aquest sentit ens reconeixem impulsors de la creació del defensor del ciutadà. Pel que fa a mocions Ciu ha presentat una per al Suport al nou estatut de Catalunya i el PSC una altra per a la Recuperació de la memòria històrica i el reconeixement a la II República. La de l’Estatut s’ha hagut de pactar.

A l’apartat de control del govern hem preguntat per la no subvenció al pavelló triple, la manca de places d’Escola Bressol i la preocupació per tal que encara no s’ha fet la bassa de laminació en les obres del Bareu. Són tres temes d’actualitat candent i dels quals el govern diu que s’estudiarà si es pot recórrer (la subvenció), que es demanarà actuacions a la Generalitat (escola bressol) i que es preocuparan que es faci aviat la bassa de laminació. En tot cas, és urgent que es prengui decisions en aquests temes els quals tenen una alta implicació en la ciutadania i en algun cas un determinat cost econòmic. Al febrer del 2005, en una pregunta que va fer el PSC, ja la regidora reconeixia que l’escola bressol s’havia quedat petita....doncs encara estem igual. Aquests tres elements tornaran a estar presents en el proper ple municipal ja que és previsible que hi hagi una modificació de crèdit arran de la liquidació del pressupost del 2005 (duem un retard considerable) que es farà properament.

Finalment, tot i que a algun grup no ha agradat, hem fet públiques les preguntes abans del Ple. Diuen que és donar avantatge al govern i així no se’ls agafa desprevinguts. Crec que aquest plantejament és erroni. Es tracta que el govern expliqui, de vegades l’allò inexplicable, i presenti les seves alternatives. A més es dona opció als ciutadans per a saber de què anirà el Ple municipal. En molts municipis fins i tot les preguntes detallades formen part de la convocatòria de Ple. Si no ha estat una bona idea ja us ho faré saber.

1 comentari:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Trobo molt encertat que hagueu avançat les preguntes del Ple. Qui vulgui jugar a l'amagat i a fer comprometre crec que s'equivoca d'estratègia.
Considero que és una deferència als arenyencs i si amb això el govern es pot preparar més bé les respostes, tot això que hi guanyarem. A la llarga les mentides es descobreixen per més bé que es vulguin maquillar.
Animo els altres grups municipals a fer el mateix. Hi ha algun grup que sembla que està una mica adormit.
Xavier