dimecres, de maig 03, 2006

Arrosada popular del Dia dels Treballadors

Unes 400 persones ens hem reunit als jardins del Xifré per a fer l’arrossada popular de l’1 de maig. L’Arenys "set-ciències", seriós i culte, també té moments distesos i divertits. Això no vol dir que preparar una bona paella sigui quelcom senzill ni menys que tingui una fórmula única. No, també hi ha la seva complicació. Hi ha qui la fa de peix o qui la prefereix de carn, com també qui no vol renunciar ni a la carn ni al peix i a més hi posa força verdures. I per si fos poc hi ha qui hi dedica no pocs esforços per a fer una paella molt vistosa amb barrets, figures i guarniments. Aquesta festa crea camaraderia. Ja fa uns quants anys que en Santi, en Fontbona, va tenir la idea d’organitzar aquest acte festiu coincidint amb el Dia Internacional dels Treballadors i des d’aleshores s’ha anat repetint any rera any (uns 17), tot i que aquest ja no hi ha hagut concurs d’arrossos, sense que s’acabi d’entendre el perquè.

El temps ha acompanyat la qual cosa segur que ha estat gràcies a l’home oficial del temps de la nostra vila, en Toni Sintes, que no s’ha volgut perdre l’arròs. A tots ens ha anat bé el temps i l’ambient tot i que per mancances de la regidoria hi ha hagut entrebancs que ens els haguéssim pogut estalviar. Un exemple: no hi havia instal.lat l’aigüera per a rentar els estris i les paelles. La comparació s’ha fet aleshores amb Arenys de Munt, encara novells en la recent "tradició", que fins i tot han regalat a les colles participants el material per a netejar.

I posats a un punt seriós recordo aquí a tots aquells que a prop nostre o molt més llunyans pateixen les injustícies laborals, l’explotació o els accidents laborals i la precarietat, i avui especialment als hispans de Nord-Amèrica que han manifestat el seu enuig i la seva reivindicació en el dia sense llatinoamericans.