divendres, de setembre 29, 2006

Ple ordinari de Setembre

Val a dir que tot i el nombre abundant de punts de l’ordre del dia el Ple no va ser massa llarg. Bàsicament pel fet que molts de temes ja estaven tractats i acordats des de feia molt de temps com eren el projecte de canalització del Bareu, o l’expedient per a la contractació de la Gestió del Principal o el conveni per a cedir habitatges socials als frares caputxins. Tot i això hi van haver alguns aspectes que no aconseguiren un consens ampli. En cito la nova ordenança de circulació de vehicles. En aquest sentit crec que el marge que es dona per a poder imposar les sancions és molt ampli. Sabem que els instructors tindran cura en la seva aplicació, però en un poble com Arenys en què tot es coneix, costarà d’explicar com una sanció igual o que pugui semblar igual té un import econòmic diferent. Hi ha altres temes menors com la possibilitat de retirar el cotxe quan no s’hagi abonat el ticket de la zona blava o la inconcreció en obligar cada dos dies a mirar si no hi ha cap normativa nova que t’obligui a retirar el cotxe si està aparcat al carrer. Fet curiós, només curiós, és el de la prohibició de circular vehicles de més de 12m de llargada... què en farem dels trenets? sort que amb una llicència especial i altres enrenous es podrà tirar endavant. Penso que la idea de l’ordenança és bona ja que ens adapta automàticament a les noves normatives més generals que vagin apareixent però tinc la sensació que ha estat una ordenança tècnica i que el polític hi ha passat de puntetes com m’ho fa pensar que ni el que va dir el regidor al Ple ni el que estava escrit com a arguments tenien res a veure amb els motius de fons.

Els comptes generals de l’any 2005 també es van aprovar, només amb els vots del govern. El resultat econòmic molt positiu és la constatació de l’augment important de les compra-vendes i de la construcció. Aquest model, em torno a repetir, és pa per avui i gana per demà. Cal però que aquest escreix econòmic s’apliqui en inversions importants per al futur.

El PSC vam fer diverses preguntes i precs. D’entre els precs remarco el d’impulsar la Gestió sanitària a la nostra comarca i ser-ne capdavanters i el demanar un estudi per a ampliar el CAP o fer-ne un de nou. O bé el demanar un estudi sobre els accidents que pateixen els ciutadans als carrers.