dilluns, de setembre 18, 2006

Visita a la maternitat d'Elna

Ahir vaig poder assistir amb un grup d’arenyenques i d’arenyencs en la visita que han fet a la Maternitat d’Elna (que allà coneixen com la Maternitat Suïssa). L’Associació de Dones per a la Igualtat havia organitzat una visita a Elna per a conéixer el lloc on es va desenvolupar la tasca de l’Elisabeth Eidenbenz amb les dones i infants de l’exili de la guerra del 36. Allà ens va rebre l’Alcalde d’Elna, en Nicolas Garcia, d’ascendència catalana, en concret de Montbrió del Camp. Hi vam estar molt ben atesos i vam poder escoltar les seves paraules, en català, enmig d’una impressionant tramontana. L’edifici ha estat arrenjat després que es prengués conciencia de la vàlua testimonial i històrica del mateix així com es preveu iniciar campanyes per a concienciar i ajudar a les mares i infants del món. Es lloable la tasca de l’Ajuntament i el desig de recuperació de la memòria històrica i la motiviació per a reanudar la cooperació amb infants alhora que també valoro que en l’exposició hi hagi col.laborat la Generalitat de Catalunya.

Ja fa uns dies a Arenys es va encetar una relació especial amb Elna, relació que no sembla que tingui tendència a minvar sinó tot al contrari.

Aquest dijous passat a l'agrupació d'Arenys, el diputat del PSC, Josep Casajuana, va oferir-nos una conferència sobre el catalanisme d'esquerres. En Casajuana que és professor d'història sap explicar bé els temes i tot i que de vegades la història costa una mica, va ser molt interessant. Aquest ha estat un dels dos actes que els PSC ha fet a Arenys en motiu de l'onze de setembre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'alcalde d'Elna, d'ascendendia catalana! Que voleu dir , que els habitants d'Elna no ho son pas. Millor fora dir: d'ascendecia sud-catalana.

Ramon Vinyes ha dit...

Les coses com són. Tens tota la raó. Disculpes pel lapsus.