divendres, de setembre 01, 2006

Marina Geli visita Arenys de Mar

La consellera de Salut, Marina Geli, ha visitat diversos centres sanitaris de la comarca del Maresme, entre ellls el Cap d’Arenys de Mar. Fa poc que s’hi ha enllestit unes reformes molt necessàries doncs les queixes per la sensació de manca de pintura i netedat eren importants. Amb la Consellera i comandaments de la Sanitat al Maresme hem pogut contrastar la situació sanitària a Arenys. Les més importants, al meu parer, són les següents:

1) El CAP d’Arenys de Mar ha quedat petit. Això es valida amb dades a la ma fins a tal punt que avui en dia ho té assumit la pròpia conselleria. Entre les solucions posibles s’albiren les següents: ampliar el CAP o fer-ne un de nou. Totes dues solucions tenen avantatges i inconvenients que ara els tècnics hauran d’estudiar. I en qualsevol de les dues solucions l’ajuntament hi té una part important a dir, decidir i ajudar a resoldre.

2) Hi ha uns problemas amb la salut que ens venen repercutits per la deficient resposta que ens dona l’hospital de referència. L’Hospital de Calella està arribant a moments en què hi ha molta demanda i es queda saturat. En citem les urgències (tot i que això està en vies de solució) i les especialitats de dermatologia, traumatologia i oftalmologia, principalment.

3) La nostra zona ha de ser el Maresme Nord o el Maresme Centre (això vol dir anar a l’Hospital de Mataró o al de Calella)? Es un tema que he tret jo mateix i que hi he vist bona predisposició a estudiar-ho. La Conselleria hauria de veure i estudiar entre d’altres les facilitats de transport, on ens movem habitualment la gent d’Arenys i també procurar per tal que l’Hospital de Calella pugui estar en millors condicions això vol dir: millorar les instal.lacions, fer que s’augmentin alguns serveis, separació atenció hospitalària amb consultes externes(?). Perdó per l’atreviment però sembla que l’Hospital de Calella estigui en un nivell inferior al de Mataró. I si volem que sigui el nostre Hospital no pot ser que ho veiem d’aquesta manera. També s'ha de dir que donat que els moviments de la gent d’Arenys són cap a Barcelona més que cap a Girona, és més pràctic tenir l’Hospital més a prop de Barcelona que no pas més a prop de Girona, crec.

M’he permès dues llicències. La primera demanar que s’ampliessin els horaris de Ginecologia. Les cues per revisions són massa importants. L’altra ha estat en demanar que es constitueixi el Govern Territorial de la Salut de la nostra àrea. Al Maresme Centre ja fa dies que fan camí i nosaltres, al Maresme Nord, ens ho estem mirant. Un cop que els ajuntaments podem tenir veu i vot en la salut no el podem deixar passar com si res.

Celebro que hagi vingut la Consellera i els dirigents sanitaris de la comarca. I ho celebro per tal que sempre és bo parlar i tractar de temes que afecten els ciutadans i, en aquest cas, verificar que els plantejaments de la Conselleria ens seran d’utilitat.

Finalment, hi ha hagut una tendència en molts municipis, Arenys no n’és una excepció, en considerar que la salut era tema de la Generalitat i que l’Ajuntament poc o res hi podia fer, i a la pràctica no es feia res. Aquest plantejament és totalment equivocat. Que la Conselleria tingui un ajuntament que hi col.labori, presenti millores o queixes, que es faci seva la salut pública repercuteix en la millora dels ciutadans. Ahir hi havia l’alcaldessa en funcions, però no el regidor de sanitat. Això podria ser una anècdota, però en realitat no ho és. La Regidoria de sanitat ha estat durant aquest mandat inexistent.

3 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Considero molt positiu l'intercanvi d'opinions entre Generalitat i Ajuntament, sobre la realitat sanitària a la nostra població. Penso, que s'està fent bona feina en Sanitat i no només ara amb un govern socialista sinó també abans amb el govern covergent.
La Sanitat és per a mi un tema estrella, i és potser per això que serà el primer àmbit que tractarem en el programa de Ràdio Arenys, "Nocturn", els dijous de 10 a 11 de la nit, a partir de la setmana entrant.
Al llarg de quatre setmanes parlarem de Sanitat amb diferents professionals de la medecina i amb polítics amb responsabilitat en matèria sanitària.
Tots els esforços per millorar en atenció sanitària, preventiva i curativa, són pocs, ateses les conseqüències que pot tenir per a la ciutadania.
Xavier

Anònim ha dit...

cALDRÀ VIGILAR EL TEMA DE LA UBICACIÓ DELS TREBALLADORS DE LES AMBULÀNCIES, RECORDO PARAULES DE
L´ALCALDE D´ARENYS " QUE ELS HA FET UN CONTRACTE a precari - quina pena oi - FINS A FINAL D´ANY.

MENTRES A LA RESTA DE POBLES DE LA COMARCA S´HO MIREN AMB BONS ULLS.
AQUI DE 4 AMBULANCIES JA EM PASSAT A 3.
D´AQUI A POC SOLS ENS QUEDARÀ 1.
L´AJUNTAMENT DE MALGRAT ELS HA OFERT UN LLOC i 1 ambulància nostra anirà.
QUAN NO LES TINGUEM LES TROBAREM A FALTAR.

SENTIR PER RÀDIO A L´ALCALDESSA ACCIDENTAL AQUEST CAP DE SETMANA OPINAVA IGUAL QUE EL PSC EN AQUEST TEMA I PER TANT HO FEIA DIFERENT
QUE L´ALCALDE I CAP DE LLISTA DEL SEU GRUP DE CIU

Anònim ha dit...

CALELLA FUNCIONA MOLT MALAMENT,
RESONA DARRERA UNA MALA GESTIÓ DE FA ANYS .
JO ERA UN USUARI I VAIG TENIR GREUS PROBLEMES