dijous, de gener 26, 2006

Ple Municipal ordinari de Gener

Ja tenim un nou regidor al govern. Li tocarà una feina dura, la d’Urbanisme. No voldria ser pessimista però en l’any i mig que queda de mandat, poc es podrà fer en una àrea que ha vist en gairebé tres anys tres regidors i té molts temes pendents...tirar endavant amb el Pla General i fer que “funcioni” el dia a dia.

El PSC hem presentat una moció per a mirar de resoldre el problema entre el govern i els treballadors. Hem posat data a la figura del Cap de Recursos Humans, a consensuar com resoldre la situació de l’alt nombre d’interinatges i a forçar que tot es pugui entrar pel registre de l’Ajuntament. Ara caldrà que l’acord es faci efectiu i es millori l’ambient de la casa de la vila. Tots hi sortirem guanyant.

L’ambient que no millora és el provocat pels fets de la nit de naps. S’ha llegit un munt de preguntes. El nostre grup en teniem una (com altres grups) però hem optat per a què la iniciativa la prenguessin els “napaires”. La resposta de l’Alcalde ha estat en la seva línia habitual. Voldria remarcar la meva visió personal que n’he extret de la resposta de l’Alcade: 1) No hi ha hagut cap mena de retret o d’autocrítica. 2) Algunes expresions han estat molt desafortunades tot semblant que volien provocar, més que no pas altra cosa (entitat no registrada, feixistes d’esquerra,..). 3) L’Alcalde veu fantasmes on no n’hi ha. Ho dic per quant creu que hi ha una conxorxa política al darrere, ja des del dia de la presa de possessió del govern.


Tinc la sensació que hi havia gent (entre ells pares i mares) que, amb poc, molt poc que l’Alcalde hagués estat sensible (sense que fes renúncies als seus plantejaments) se n’haurien donat per satisfets. Ha estat una altra oportunitat perduda. Evidentment, cal que tots hi posem seny i sentit comú, començant pels qui tenen i tenim més responsabilitats.

3 comentaris:

xfebrer ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
xfebrer ha dit...

Ramon,

Ahir la nit, després del Ple, també en vaig fer una valoració al meu bloc, no sé si hi estaràs d’acord. M’agradaria però que em diguessis qui (suposo el Secretario de la Corporació) impedia entrar instàncies i, si és així, en què es basava. Potser no n’hi hauria prou en dir que d’ara endavant es podran presentar. S’ajusta a dret aquesta disposició vigent fins fa pocs dies? Estava escrit en algun lloc? Eren ordres verbals?

Coincideixo amb tu que el to i algunes expressions de l’Alcalde varen ser desafortunades. Jo afegiria que no el dignifiquen i encara que entre els meus escrits s’hi poden trobar lloances a la seva persona, crec que en aquests moments està portant malament els papers i desitjaria que rectifiqués, per un bé seu i del poble.

Crec per altra banda que els joves no han de continuar estant d’esquena al govern municipal i que si l’equip de govern no hi fa res per resoldre la situació, potser fora bo que els grups municipals prenguéssiu la iniciativa, no pas en benefici propi sinó de tota la vila d’Arenys.

Ramon Vinyes ha dit...

Xavier, lo del registre eren directrius que havia donat el Secretari i que havien ajudat a que no hi hagués un bon ambient. Ja que si per una banda els treballadors volien demanar i reivindicar informació, si no ho podien justificar amb el registre, com ho feien?. Era una cosa com molt impensable.