dimecres, de gener 11, 2006

Acte informatiu de la Nit de Naps 2006

Avui he assistit al Calisay a l’acte públic convocat pels afectats dels incidents de la nit de naps i els seus familiars. La sala Polivalent del Calisay plena, molt plena, de gent de totes les edats sobretot joves. Si no fos pel motiu que aplegava a tanta gent diria que això sí que era un acte de participació ciutadana que ja voldríem en audiències públiques o consultes del Xifré. Hi havia napaires i penjacols, familiars, amics, i vilatans en general que volien saber de primera mà el què havia passat.
Comptat i debatut després d’haver sentit les intervencions diria que es notava un aire general d’indignació. Indignació per tal que a Arenys ha passat un fet que no havia succeït amb anterioritat, pel tractament que havien rebut els joves i, diguem-ho també, per la manca de sensibilitat del govern i perquè es considerava que en la sessió del dominical del diumenge s’havien dit mentides.
I en tot això encara planen uns grans dubtes: qui va donar l’ordre d’intervenir als mossos? L’Ajuntament no sabia que hi havia un grup de quasi-antiavalots i se’ls va trobar de cop i volta? El tractament que reberen els joves ha estat el correcte?
Dissenteixo quan s’ha esmentat en un breu moment que no es creia en la justícia.La societat necessita confiar en un sistema pactat entre tots, que no vol dir que no tingui falles, i que si aquestes es descobreixen s’ha d’actuar clarament i decididament. I aquí no podem dubtar. Si es descobreix quelcom d’irregular s’ha de ser taxatiu i demanar responsabilitats on calgui. Per altra banda em permeto pensar que moltes de les afirmacions que s’han fet potser no es podran provar. Però d’altres si. Els mossos tenen cintes. La policia local enregistra l’entorn i els accessos a l’edifici policial. Per tant, la visió de les cintes, que no sé si les ha demanat la justícia, podrien arribar a oferir una mica de llum.
Com més va, més complicada veig la situació. En aquests moments té -per dir-ho col·loquialment- la pilota l’Alcalde. I no és una situació fàcil. Crec personalment que ha de ser molt dur. No pel fet que es demanin dimissions o que es critiqui la manca de suport al jovent,...sinó perquè que hi ha oberta una escletxa important de manca de confiança i desentesa ja no només amb uns joves sinó amb joves, familiars, amics i vilatans en general.
Torno al que deia l’altre dia: no vull ni destrosses ni pintades per la Nit de Reis. No, vull una festa. Però determinades actuacions no han estat ben calibrades. Als fets em remeto.

(Fotografia: La Rotonda de la Riera després de la nit de Naps-2006. Autor: arenys.Org i amics)