dijous, de desembre 08, 2005

Acord de criteris pel nou Pla General Urbanístic


Aquesta setmana s’ha enllestit un acord sobre els criteris del nou POUM. La importància del fet és especialment important.

D’aquesta manera els tècnics redactors tindran un document sobre el qual treballar i que servirà de base per a elaborar el Pla que haurà d’aprovar inicialment el Ple.

Els orígens d’aquest document són l’avanç de Pla ja aprovat pel Ple, les aportacions de tots els grups polítics i les recomanacions dels tècnics que han indicat en alguns casos allò que era posible o no, tant tècnica com econòmicament.

És un acord ampli, de la majoria del Ple Municipal (15 de 17 regidors). Al meu entendre, fins i tot els qui no s’hi han adherit, hi veuen molts més elements positius que no pas negatius.

Ara queda la feina de l’equip redactor, el qual té certes dificultats per a posar-se immediatament i plenament en la redacció. Després vindrà l’exposició a la ciutadania i les al.legacions. Encara queda un camí llarg que esperem no es torci. Un camí que quan mirem cap enrere fa certa angúnia. Però siguem positius, un acord ampli com l’aconseguit marcarà l’Arenys fins el 2025 i al qual caldrà afegir-hi els treballs pendents del Pla Especial del Port, Pla Especial del Casc Antic i el que serà nou Pla del Patrimoni Arquitectònic. Treballs que el grup del PSC ha promogut intensament i que han estat considerats pel consistori. I esperem que aviat s'hi pugui afegir el Pla d'equipaments.

(Fotografia: Arenys a la plana web de l'Ajuntament)

3 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Considero molt important haver arribat a un acord pràcticament unànime. M'imagino que el grup municipal d'ICV i el regidor no adscrit tindran els seus arguments per no haver consensuat la proposta.

Estic d'acord en que mirar enrere fa angúnia però permete'm unes preguntes: Si el regidor Lluís Blanchar, que ara no ha subscrit el pacte, no hagués sortit de l'equip de govern, s'hauria aconseguit un acord com l'actual? Hauríeu pogut, el grup municipal del PSC, votar favorablement la proposta de CIU+PP?
Com valoreu l'acció de Lluís Blanchar? Haurà beneficiat el futur d'Arenys?
Sé que tu Ramon no ets una persona que surti per la tangent, a l'hora de donar respostes.

Anònim ha dit...

Jo penso que tant IC com en Lluís Blanchar estan substancialment d'acord amb el document que de síntesi que s'ha aprovat, doncs s'apropa molt al que ells proposaven. Una altra qüestió és que busquin petites diferències per desmarcar-se. Amb tot, cal seguir parlant-ne per arribar al major consens.

Ramon Vinyes ha dit...

Anònim: crec que encara és possible un acord de tots. Tot i que no ens hem d'esquinçar les vestidures si això no passés.

Xavier: Crec que en plegar en Lluís van esclatar moltes coses. L'àmbient d'aleshores no era gens bo i així vam estar un bon temps. Tot i això crec que en mig any els grups polítics vam repensar el nostre paper i la nostra responsabilitat vers Arenys i els arenyencs. En concret el PSC va llençar la proposta de govern d'unitat que ha fet que des d'aleshores hi hagués un canvi (de tots). Per tant, m'explico, que en LLuís plegués va ser una condició important però no suficient per arribar on som.