diumenge, de novembre 19, 2006

Volem tornar a posar Arenys al mapa

Partim del convenciment que hi ha una desil·lusió forta en la ciutadania respecte de la situació de la vila. És generalitzat sentir dir que Arenys ja no és el que era, que no sabem on estem i que anem cap a una ciutat dormitori despersonalitzada. A més hem d’afegir-hi dos processos importants, la marxa de gent jove cap a d’altres pobles per a poder-hi viure i treballar i l’arribada important de nouvinguts. Això ens ha de fer reflexionar per quant perdem molts actius ciutadans, i en segon lloc perquè sovint no sabem com integrar ni acollir als nouvinguts. Si a més li afegim el cada cop més gran desinterès per la vida pública provocat potser pels maldecaps de la vida quotidiana però també per l’exercici poc edificant d’alguns polítics, ens trobem amb un panorama empobrit que ha fet que Arenys estigui perdent pistonada i que ja no estigui en el mapa.

Proposem donar-li la volta. Proposem parlar de futur, amb projecció, amb ganes, il·lusió i amb treball ben fet. I per fer-ho creiem que val la pena parlar-ho i debatre-ho amb la ciutadania. És per això que ahir vam presentar el "forumArenys". Es tracta d’una proposta de participació ciutadana al voltant de temes que preocupen i interessen a la ciutadania. Ara farem una tanda de 4 sessions al voltant de l’habitatge, els nouvinguts, la promoció econòmica i la seguretat. Temes que m’interessen i ens interessen a tots els ciutadans, crec. Temes que planificats i ben treballats podran fer que Arenys torni a sortir al mapa.

Sabem que engrescar als ciutadans no és gens fàcil, que parlar de participació després del "fiasco" de la Consulta del Xifré té connotacions negatives, però val la pena intentar-ho. I en especial ara. El temps passa i el que no fem bé avui ens passarà factura demà.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin mapa, el teu i eldels socialistes.
Vostè per per vostè, com sempre ha fet.
Pensi que per molt que vulgui no farà res,
Arenys es Convergent, vostè ho sap tambè ho ha sigut.
la gent ho sap i no s´el creu.

Anònim ha dit...

et felicito per la idea, ja era hora de que algú es comenci a preocupar pel poble, i no que es vagi tant amb la seguretat de ser convergents, majoria..., arenys només serà convergent fins que els socialistes guanyem!!!
i al 2007 Esperem que Arenys canvii de color, tot sigui per donar una mica de vida!!

Anònim ha dit...

i si no l'escolta xq contesta??? no serà que li fa por que algú amb seny, honestitat, criteri i projecte pugui desvancar a l'actual "Govern"???

Anònim ha dit...

sou 4 i mal avinguts, entre espanyolistes,chupopteros i un petit grup que defensa en maragall
d´aqui a dos dies no fareu res.
en rubirola es torna a presentar
tornara a guanyar.
no fareu mai res.

Ramon Vinyes ha dit...

No entraré a respondre el que dius, no entraré en la provocació "anònima". Només dir-te que penso que els teus plantejaments són els que han abundat en la direcció de Convergència i que a la fi li ha servit per a estar sol davant de tothom o bé amb només el PP.

Anònim ha dit...

Ramon, endavant, no defalliu. Ets una bona persona i amb qualitats per a ser un bon governant. Escolteu a la gent, que la gent ho necessita. Un bon alcalde ha de ser recordat com un bon home, honest, pacient, emprenedor i sense haver crispat a la població.

Anònim ha dit...

Diuem que vostè i els seus preparan la sociovergencia.
Aprenguin d´en Montilla, sigui valent.
Prepari un tripartit amb republicans i comunista.
Potser li fa por, si vol ser alcalde cal valentia.

Ramon Vinyes ha dit...

Empraré una dita: "si vols mentir digues el que sents a dir".

Anònim ha dit...

Nomès faltava els via i els ciutadans.
Us treuran vots de tot arreu.
Cal que pacteu amb tothom
ho desapareixere-ho

Anònim ha dit...

Estimat Ramon:
Anava a fer un comentari i no si fer-lo. Aquestes veus malastrugues que s'emparen en l'anonimat no poden més que ser blasmades. No Entenc l'anonimat per expressar opinions. Les opinions son lliures. Gramsci deia : la veritat és revolucionaria. Però la veritat amagada darrera l'anonimat és una andromina maldestre que cal foragitar de la nostra petita patria encerclada de Turons!.
Ah! canvieu l'eslogan. La "ciutat" d'Arenys" no ha estat mai al mapa. Jo personalment no vull que hi sigui. La vila, l'hem de col.locar on ha de ser, al centre de l'univers! Apali!. Els petits canvis son poderosos!!!. perdoneu la facècia!
Una abraçada.
Ramon

Anònim ha dit...

tots sou uns il.uminats.
Rubirola, sense fe res guanyara.
Aquest poble no canviarà.
Sr. Ramon Vinyes vostè ho sap
ha sigut Convergent.

Ramon Vinyes ha dit...

Tot i l'experiència que tinc no em pensava que fos un tema de fe :-) El poble és més llest del què molts es pensen.

Anònim ha dit...

Ara ataqueu als de la fumadora,
el fill de la convergent Asensio,
ho pagare-ho molt car.
Esteu acabats politicament.
No sabeu fer oposició, sols parleu d´arbres.
Es veu clarament com diu una altre persona abans que jo ho digui.
La unica solució per què vostès manin, es que pactin amb els convergents.
Alguns " barons arenyencs " del
seu partit ho han manifestat en petit comite.
Aprengui dels guerrillers socialistes.