divendres, de novembre 24, 2006

Ple novembre 2006

Aquest cop el Ple també ha estat més curt de l’habitual ja que els dos temes que haurien pogut portar més debat han passat ràpid. Em refereixo a la renúncia de Lluís Blanchar que si hagués estat al Ple haguéssim dit unes paraules tots els grups (suposo). Tampoc no va ser motiu de debat les conclusions de la comissió d’investigació del POUM. Era una comunicació que no es podia debatir. Recordo que la finalitat de la seva feina estava marcada des de la creació de la comissió. Comissió que ha pogut fer el que ha pogut i que en tot cas ha tractat un espai de temps en el que tot ha quedat desbordat per un nou POUM. Aquest és el principi fonamental de la resolució. Hi haurà un nou POUM que no ha estat mediatitzat ni "adulterat" per la història anterior. Quedaran fets sense aclarir com qui va modificar les agendes, com qui va filtrar informació de la comissió, la qual cosa va ajudar a "matar" la pròpia comissió, i la pròpia actuació de la justícia que algun dia acabarà sortint.

Pel que fa als acords hi havia tot un seguit de modificacions de crèdit dels diversos patronats. L’Alcalde ja va advertir de bon començament que tot i no haver-se convocat els patronats no era il·legal el que es feia. No ho poso en dubte. El que haurem de posar en dubte és l’organització municipal que no permet patronats àgils o bé que no permet patronats tal com aquests s’han d’entendre o s’entenien fa anys. Aquí caldrà un plantejament radical i diferent.

L’acord important va ser l’adjudicació de les obres del Bareu. Ens en podem felicitar per tal que és un acord de conjunt i que resoldrà un problema important a la vila. La preocupació és que caldrà estar-hi molt a sobre (els serveis tècnics han d’estar a peu d’obra cada dia) i no desviar-nos econòmicament ja que podríem tenir problemes seriosos de finançament.

Al torn de preguntes vam demanar informació sobre l’arbrat. Hi ha qui no li agraden aquestes preguntes o les considera de segon ordre. Però que tal com va dir la regidora uns 44 arbres (17, 14 i 13) estiguin morts a Lourdes ens preocupa, per la mala imatge, pel poc servei que hi ha (parc d’ús públic amb gestió municipal segons conveni) i pels perills en casos de vents forts. També vam preguntar per la Festa del Fum que es va fer a finals del mes passat i que en dos mitjans d’informació havien aparegut dubtes sobre com havia transcorregut. D’entrada diré que voler substituir la festa de la marededeu fumadora dos mesos abans del dia em sobta una mica. I després que és important facilitar, protegir i animar la creació local arenyenca i dels joves. I en aquest sentit trobo encertat que es volgués tirar endavant la iniciativa. El problema era la quantitat econòmica i el greuge per a d’altres entitats que tenen subvencions limitades i se’n queixen quan ara resulta que apareixen diners i el propi regidor diu que la salut econòmica de l’ajuntament és bona. He llegit al web de la Ràdio que l’Alcalde diu que el FUM no tindrà continuïtat l’any vinent,...potser el que cal és repensar la formula i fer-ne una promoció adequada i ...acabar sense extres.

Acabo, Lluís, haurem coincidit en algunes ocasions però en d’altres no, tot i això desitjo que puguis recobrar tranquil·litat i ganes de veure el futur amb optimisme.

5 comentaris:

xfebrer ha dit...

Ramon,

Dimecres després del Ple Municipal, vaig escriure'n la meva crònica habitual, encara que aquesta vegada ho vaig penjar al meu blog a arenyautes.
No vaig parlar d'un tema que tu esmentes, perquè en volia fer un escrit més profund. En concret em refereixo als Patronats Municipals d'Arenys, i els dubtes que tinc sobre la seva operativitat.
Segur que n'escriuré alguna cosa, però ja que ho comentes al teu blog, et diré que la impressió que tinc de tota aquesta legislatura, quant als Patronats, però no únicament, és que només s'està buscant la legalitat i prou. Ja està bé funcionar legalment, però els ciutadans busquem una altra cosa, perquè partim de la idea que la legalitat està garantida.
Crec que l'Ajuntament d'Arenys necessita una revolució organitzativa, que no sé qui la podrà fer, si els que governen ara, o els que esteu a l'oposició. Sigui qui sigui, però, no podem esperar més temps a posar ordre i concert a la casa de la vila.

Ramon Vinyes ha dit...

Xavier, em vaig perdre la teva crònica a l'altre bloc. Tot seguit ho miraré. Estic d'acord en què cal una revolució organitzativa. Així tal com sona i bé dius tu. I no entro a valorar la feina dels treballadors que sovint són víctimes de l'organització. Potser algun dia podriem fer un debat obert i serè amb altres forces polítiques sobre com hauria de funcionar la casa gran. Però ja avanço dos dels temes: responsabilitats clares...(hi ha coses que no són de ningú, que es perden o que la "culpa" la té sempre algú altre) i comandaments amb dedicació plena. A part del que vam demanar fa temps i es va pressupostar l'any passat i encara no s'ha materialitat (?¿), el cap de recursos humans.

Ramon Vinyes ha dit...

Em deixava un comentari sobre els patronats. Si no funcionen coma ens independents i són un entrebanc millor que no existeixin. Hi ha altres formes jurídiques i legals contemplades per a poder funcionar millor. Els "patrons" són d'un altre segle.

Anònim ha dit...

FEU QUELCOM I RÀPIT, ESTÀ SORTINT EL PITJOR DE CADA Ú, AMB TANTA INCERTESA I MAL AMBIENT

Anònim ha dit...

Hola Ramón i Xavier, jo si que he llegit els dos. Tenim una situació a Arenys que no és gens bona, potser perque no s'han tancat ferides, i aqeust fet no és bo, però no es pot continuar d'aquesta manera. Entre tots s'hauria de buscar una sol.lució.

Carmen Soler i Altès