dilluns, d’octubre 10, 2011

Patronat de Socors i Tribuna política

Per Ràdio Arenys, a la tribuna política del Dominical, hi havia la intervencio del grup municipal del Govern (Ciu). Aquest cop no hi era l'alcalde però sí i força incomprensiblement, el gerent. Gerent que recordem-ho és un càrrec de confiança que no un càrrec electe. Es a dir, no és qui ha anat a unes llistes ni s'ha compromès a un  programa,  ni tampoc va als plens a defensar l'obra de govern. Val a dir però que sort que hi era perquè la mancança de coneixements que han palès els regidors era més que aparent. Feta aquesta introducció voldria comentar molts temes, però només em centraré en un. El de la possibilitat que la comunitat musulmana adquireixi un terreny del Patronat de Socors.

El mateix govern, en concret l'Alcalde, va dir que cercaria un lloc per a la mesquita. Al mateix temps que va remarcar que no cediria ni vendria espais o equipaments públics per a la seva ubicació. S'ha difós també que un dels llocs a "oferir" era l'espai del Patronat de Socors (Torrent) al Bareu, incidint que era de la Parròquia. Aquesta informació no és correcta de tal manera que Mn Pujol ha hagut d'intervenir aclarint que no és l'església la propietària sinó el patronat del qual en són patrons, un ciutadà, el rector i l'alcalde. Es a dir no és de l'església com tampoc no es pot dir que és de l'ajuntament. Tan responsable del patronat és l'alcalde com el rector, però s'ha volgut donar la impressió que era el rector o fins i tot de l'església. Quan el regidor d'Hisenda ha dit, que el patronat era de l'església, el presentador ha insisitit sobre la possibilitat de la venta a la comunita musulmana i aleshores el gerent de l'ajuntament ha fet una declaració que m'ha deixat glaçat....".li sobta alguna cosa de l'església?". Potser sóc jo, però m'ha semblat ofensiu.

Per acabar han parlat de la comunitat musulmana....que si estan dividits, que si no se sap el que volen i que segurament no voldrien cap dels llocs "ofertats" per l'Ajuntament fent d'API. Em pregunto si algú s'ha assessorat de les possibilitats urbanístiques? i  aquestes s'han comunicat a la comunitat musulmana? se'ls ha dit que el sostre és de 100-120-150 metres quadrats o se n'han assabentat per la ràdio? i posats a fer també em pregunto: Aquests terenys en el nou pla general són qualificats per a fer habitatge dotacional...ho tenim tots clar? s'ha dit que no es podria construir sense que hi hagi la urbanització feta i que la urbanització l'han de pagar els propietaris dels terrenys, a més de les altres obligacions que diu la llei? Potser penso massa i tot és molt més senzill però podria ser que la comunitat musulmana es pensés que se'ls ha fet el llit.

Acabo, en el temps que dura la tribuna política, hi ha hagut prou temps per a neguitejar a l'església i a la comunitat musulmana. A part d'altres ciutadans que així ho han manifestat per la ràdio.