diumenge, de febrer 20, 2011

Presentació candidat

Benvinguts a Arenys, casa vostra. Vila orgullosa del que és seu. Benvinguts en aquesta casa ara Museu de les puntes, antic hospital i que allotja un dels millors museus de puntes d’Europa.

En aquesta sala hi ha feina, detall, art, obres de grans autors i reconegudes cases. Com la Castells que va fabricar el mocador de la reina (casament d’Alfons XIII per regal del Professor Castelló, fundador de la Reial Escola d’Avicultura i que ahir va fer anys del seu enterrament).

La meva experiència personal en la vida associativa i política

Des de fa anys, diria que des de sempre, que he estat actiu en diferents grups associatius a Barcelona i Arenys. Fa més de 30 anys que amb plaer i dedicació formo part de la vida arenyenca. La meva vila. L’antiga escolania i catequesi del Convent, els Seràfics, el Consell Pastoral, L’Escola de Música, el Col.legi Cassà són llocs on m’he desenvolupat. També hi he fet vida política, però abans, ha estat el treball associatiu, el voluntariat i la integració en aquesta vila.

Estic casat i tinc quatre fills, amics i aficions. Des de fa 4 anys que he estat alcalde d’Arenys i això ha estat una gran responsabilitat però també un gran honor i motiu d’orgull i motiu de moltes alegries que compensen o ajuden a compensar altres moments que també n’hi ha hagut de més amargs amb familiars i amics de tots nosaltres.

Segur que de tot el que he fet hi ha coses que podia fer millor, segur que he fet més d’una errada. Però també tinc per segur que tot el que he fet ha estat amb la millor de les voluntats i dedicant el màxim d’esforços possibles i que no he deixat mai d’escoltar a ningú. Qui no fa res no s’equivoca però si no fas res perquè et vols dedicar a la vida pública?


La gestió dels quatre anys de govern

En aquests quatre anys hem fet molt i molt be. Farem un acte especial abans de les eleccions i incidirem en la feina feta. No per només dur una relació de feines sinó per a afirmar que hem complert gran part del programa amb el que ens varem presentar a les eleccions i gran part del Pacte de progrés que varem signar amb altres forces.

En diré algunes actuacions:
· Un poble per passejar tots. On ens mancaven espais i els serveis eren deficients
· Urbanització Platja Cassà
· Supressió barreres arquitectòniques a tota la Riera
· Urbanització d’un tram de la Riera
· Urbanització entorn del Xifré
· Carrers (Galvany, Goday, església, Vila Mateu, Sant Josep...)
·
· Un ajuntament proper i eficaç
· Creació de l’OAC, gestió de l’arxiu ja que es perdien els papers (s’ha fet més en 4 anys que en 30)
· Participació: pressupostos participatius i sessions públiques
· Reforma de la Sala Polivalent del Calisay per a les entitats de la vila
·
· Un poble preocupat per les persones
· Creació de l’Oficina de la dona
· Serveis Socials amb ajuts directes; creació de la coordinació, banc del temps, assessoria judicial per la crisi, per les dones
· Equipament de gimnàstica al parc de la gent gran o el circuit esportius a la senda.
· Grades i Vestidors al Pavelló esportiu
· Planta baixa del geriàtric per a fer rehabilitacions, aviat una realitat
·
· Treballant per l’ensenyament
· L’escola Sinera. Fa 4 anys no es sabia si es faria!! així com
· La nova escola bressol
· La sala nova al Joan Maragall.
·
· Preocupats per les grans infraestructures que històricament ens tocaven
· Remodelació de l’estació de Renfe que ha tornat a engegar aquesta setmana
· Canvi a NII i nova rotonda i pas inferior al Caprabo
· I de noves que estan encarrilades

Tot això no hauria estat possible, no gracies a mi sinó, a tot l’equip que m’ha envoltat aquests anys: en Xavier Febrer, la Lorena Estrada i la Maribel Illescas. Noi i noies, moltes gràcies.

Aquestes actuacions em permeten fer quatre afirmacions:


1. Hem complert gran part dels compromisos amb els que ens vam presentar a les eleccions. Es la nostra obligació, però els nostres adversaris no ho haurien fet mai.

2. El centre d’aquestes actuacions ha estat fer la vida millor als ciutadans/es d’Arenys.

3. Evidentment en aquestes actuacions hi ha inversió municipal, de la Diputació, de la generalitat i de l’Estat .... es pot afirmar que en aquest mandat s’ha fet més inversió pública que en cap altre mandat de tota la història.

4. Tot això, sense posar en perill el finançament municipal. Es a dir, sense que els crèdits hagin augmentat gaire i sense que hagi augmentat els impostos.
La situació política de perill d’evident retrocés dels guanys socials

En aquests quatre anys el món ha canviat, el món està canviant, i ens hem vist immersos en una crisi de tots nivells. Crisi que alguns estan aprofitant per a marcar polítiques antisocials. Crisi que serveix per a pujar al poder i que un cop s’arriba al poder es fa exactament el contrari del que es predica com ha passat a Anglaterra (David Cameron). Perquè l’excusa del canvi és molt fàcil,...no ho sabíem, ...ens hem trobat,.....però si alguna cosa està controlada en aquest país són les finances públiques. Algú pot al.legar desconeixement?,..... si... però sapiguem-ho és mentida.

No hem de tenir cap dubte: si es volen polítiques de progrés orientades a les persones hem de reivindicar progrés i hem votar progrés això només ho representa el PSC.

Sabem que la situació no és fàcil. Que les inversions de la Generalitat aniran en davallada i que els ingressos ens minvaran. Davant aquestes circumstàncies cal ser realista no prometent més del que es podrà fer i no prometent allò que sabem no es podrà fer. No s’hi val a enganyar. La disputa política no necessita de mentides. La millor garantia per a saber qui diu el que fa són aquests quatre anys de govern.

En tot cas encara ens queda molta feina ferLa proposta de futur

· Lluitar per no retrocedir i ampliar el benestar social.

Les polítiques socials s’han d’incrementar. Al gener hem tingut a Arenys una taxa d’atur del 14,74% que són 1.106 persones aturades. Tenim al voltant d’un 19% de persones més grans de 65 anys, moltes de les quals tenen unes pensions massa baixes. A tota aquesta gent ens dirigim, per això ja vàrem incrementar les ajudes a les famílies menys afavorides, potenciant la formació per a persones a l’atur, l’oficina d’habitatge, l’assessoria jurídica, o molts d’altres. Continuarem en aquesta línia i promourem inversions dirigides a alleugerir els efectes de la crisi.

· Planificar pel futur i millorar en eficiència

Com que no tot que volem ho podrem fer tenim una bona oportunitat per a planificar. Planificar el futur i gestionar millor la situació econòmica. Amb realisme, i justificant els diners que no són de l’ajuntament sinó dels ciutadans. Hem de ser capaços de sentar les bases de l’Arenys que volem pels nostres fills i néts. L’Arenys del futur ha de ser dibuixat ara amb imaginació i no deixar-la en mans de la improvisació d’altres. Som la garantia pel futur de la nostra vila.

· Continuar invertint en Arenys

El programa de fa 4 anys encara té actuacions pendents. En aquests 4 anys n’han aparegut de noves. Sigui com sigui hem de continuar invertint en Arenys i els arenyencs. Tenim uns quants anys de retard que hem de recuperar. Però hem de tenir present que no podem esperar més temps per a resoldre el Bareu (que va començar i per responsabilitat es va haver d’aturar) i continuar amb l’arranjament de la Riera. Evidentment que tenim molt més a fer que aquest esboç. Més endavant en campanya donarem a conèixer les nostres propostes i compromisos amb la ciutadania d’Arenys.

Compromisos i propostes que amb les persones que l’han de dur a terme, les millors persones, faran que l’opció que encapçalo sigui l’opció guanyadora.

Per Arenys, pel progrés dels ciutadans d’Arenys, per lluitar i guanyar la crisi, per un poble més digne i millor encapçalo aquesta opció de progrés.

Visca Arenys!!