diumenge, d’abril 25, 2010

Puntaires

Aquest matí feia goig la Plaça de l'Església. Plena de gom a gom amb puntaires d'arreu treballant l'art de la punta i la blonda. El temps a més hi ha acompanyat, tot i que qui estava a l'ombra hagués volgut una mica de sol i qui estava al sol hagués desitjat una mica d'ombra. Res que no passi a l'aire lliure!

Han estat prop de 500 puntaires, bàsicament de senyores, tot i que també hi havia un senyor el qual m'ha sorprès amb el seu sistema altament pràctic per a fer puntes llargues sense que calgui desfer sovint la peça. Algun grup venia de força lluny com els de Reus essent aquest un grup molt nombrós.
Aquestes trobades són un bon moment per a tornar a valorar la feina de les puntaires i el molt camí que encara cal recórrer. També és un bon moment per a conèixer la vila i el museu el qual ha rebut moltíssimes visites en una jornada de portes obertes.

Convé reconèixer la tasca que fa l'Associació de Puntaires Flor d'Alba d'Arenys de Mar celebrant aquesta XVIena Trobada de Puntaires. El darrer diumenge d'abril ja ho sabeu...Arenys de Mar s'engalana per a lluir les puntaires.