dissabte, de març 14, 2009

Pilar Vélez i l'Acadèmia de Bones Lletres

Aquesta setmana s’ha produït l’acte de recepció pública de la nova acadèmica de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona. En concret ha estat el dia 12 de maig i la nova acadèmica es diu Pilar Vélez. Nascuda a Barcelona i arenyenca d’adopció i de sentiments ha llegit el seu discurs que duia per títol el d' Els capdavanters del salvament, cura i estudi del patrimoni Cultural de Catalunya: Els “Doblement Acadèmics” de Bones Lletres i Belles Arts. Cal fer esment que des d'ara la Pilar Vélez també formarà part de l'elenc dels doblement acadèmics car des de l'any 1996 ho és també de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.


En acabar l’acte hem rebut la còpia escrita del seu discurs juntament amb el discurs de contesta de l’acadèmic Dr. Josep Massot, acompanyat de la nombrosa bibliografia (llibres, articles) alguns dels quals apareixen en aquesta plana web.


Enhorabona a la Pilar per la seva tasca i pel seu reconeixement fruit del treball intens i de la generositat. Vull recordar precisament el seu mestratge i els seus consells a la nostra vila i en concret al Museu d'Arenys de Mar.


(Logo de l’Acadèmia de Bones Lletres realitzat per Josep M. Subirachs l’any 1990)