dimecres, d’abril 18, 2007

Montilla i Maragall (el CEIP)

Ahir va visitar la nostra comarca el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. Al migdia, tots els alcaldables socialistes de la comarca, hem dinat amb el President. Era un bon moment per parlar amb els altres alcaldables i per aprofitar parlar amb el President Montilla. M'he pres la llibertat de lliurar-li un full i d'explicar-li els reptes més importants que té Arenys de Mar, alguns dels quals són de competència de la Generalitat. D'altres no ho són, són d'altres administracions, però no hi ha cap dubte que una bona sintonia i complicitat amb la Generalitat són bàsics.

D'aquí a poques setmanes ja haurem fet les eleccions municipals i em plantejava quins companys tindrien l'èxit que es mereixen i com s'haurien d'encarar els reptes de la comarca que sovint ha estat exclosa i, també s'ha exclós, de les grans decisions. El Maresme té entitat pròpia i cal que cada poble treballi per a ell mateix però també pel conjunt. Ens l'hem de creure aquesta comarca que no és només una suma de pobles ni un corredor privilegiat cap a Barcelona.

A la tarda he pogut veure a la web els acords de govern de la Generalitat. He tingut la grata sorpresa que hi ha la inversió per al CEIP Joan Maragall. Són 750.000 euros i un termini d'execució de 12 mesos. Em plau constatar com es resolen mica en mica els dèficits en ensenyament. L'estiu passat el departament va complir fil per randa en una reforma importantíssima i ara s'estan fent les obres de reforma dels vestuaris de les nenes. Temes que en vam parlar en la trobada amb l'Ernest Maragall aquest gener passat. Encara hi ha camí per fer i tenim pendent el futur del Sinera que a molts pares i mares i claustre de professos preocupa. Espero que aviat hi hagi notícies positives. Sé dels esforços que tothom hi està fent.