dilluns, de gener 08, 2007

Reis 2007

Els Reis del 2007 han representat un gir respecte del que va passar el 2006, pel que fa a la Nit de Naps i Cols. Tothom coincideix que va ser una nit "tranquil·la". La memòria del que va passar fa un any ha estat ben present en la ment de tothom i al carrer hi havia expectació per part de periodistes (molts), pares gaudint d’una nit pròpia de canvi climàtic i policies instruïts en què no s’havia d’espatllar res. Penso que tots plegats ens en podem sentir moderadament contents.

Tot i això voldria reflexionar sobre diversos aspectes: la d’ahir havia de ser una jornada tranquil·la i és que difícilment podia ser d’una altra manera amb tants observadors i amb uns joves, que malgrat algú no ho té prou clar, són constructius i positius. Sempre hi ha qui pot espatllar una festa i la minoria fa més soroll que la majoria. El desideratum hauria de ser que la brigada municipal no hagués de desmuntar miralls ni altres elements del mobiliari urbà i que ningú es dediqués a espatllar ni trencar res. La jornada més complicada serà la propera on haurà desaparegut la tensió i la reflexió que hi havia per aquesta nit,... per tant caldrà treballar durant tot l’any. Crec que els esforços que s’han fet durant l’any han valgut la pena –tots els esforços- tant els públics com els privats, com els col·lectius. Sembla que hi havia menys jovent que d’altres anys, però això s’ha d’entendre com una situació normal i cojuntural. I ara dic amb ironia que la solució a la que s’està arribant ha estat la que expliquen les dinàmiques de grup: quan un grup té un problema i no sap resoldre-ho, la solució pot venir per donar les culpes a un que no és del grup. Crec que hem arribat a aquesta conclusió que fa que estiguem tranquils però que de fet no tracta el tema de fons: la culpa la van tenir els mossos que no sabien que això era una festa. I això pot ser veritat, però és només una part de la veritat.

La cavalcada de reis. Els qui es dediquen a muntar la cavalcada mereixen un gran aplaudiment. Treballant gran part de l’any, fent diners amb el que s’origina de la feinada del jazz i amb una minsa subvenció. La paradoxa es dona quan després de la cavalcada hi han els focs artificials. Quant costen els focs? (comprar i consumir) i quant és el que s’ha subvencionat? (voluntaris que setmana rera setmana fan les carrosses).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon tens tota la raó del món, referenta la nit de naps , aquest any no es el problema.
El PROBLEMA serà les properes nits,
els grups que venen de fora es un dels altres problemes.
El problema no son els joves de la nostra vila.
El PROBLEMA es que l´actual consistori convoca als joves a una
reunió i aquests no acudeixen.

Ramon el problema dels diners ja sabem tots d´on ve.
Hi han diners per segons qui i per segons que.
No tenim 9000 € per cultura i si tenim 8000€ per "fumura".

Anònim ha dit...

Ramon endavant la teva presentació va ser un èxit
molta gent vol un canvi i el poble ho necessita.
Et dono un sugeriment en el teu bloc dona les gràcies a tots per la participació.
a treballar pel poble i guanyarem
arenys s´ho mereix