diumenge, de desembre 17, 2006

El clavegueram d'Arenys

La ruptura d'una claveguera ha provocat greus inconvenients al centre de la vila (pudors, rebombori, mala imatge en el moment que el poble té més visitants). Les reflexions a l'entorn d'aquest assumpte les enumero a continuació. 1) El clavegueram del poble no es revisa adequadament i en grans parts de la vila no se sap què hi ha sota. 2) El poble ha anat creixent però les infraestructures no s'han adaptat el suficient, això provoca una major pressió en unes canonades molt velles. 3) No s'inverteix el suficient per a arranjar la situació, fent-se manteniment quan apareix el problema. Hi ha alguna excepció com el Passeig Xifré o el futur de Platja Cassà. 4) Aquesta manca d'inversió i de manteniment podrien fer que la taxa de clavegueram fos perfectament impugnable (perdoneu la sinceritat políticament incorrecta), donat que una taxa no pot tenir un import més alt que el servei que ofereix. 5) No hi ha un servei de manteniment i d'urgències a la brigada municipal. Quan apareix el problema hem de començar a improvisar. 6) Tenim els millors bombers del mon. Estan per a totes les circumstàncies i sempre treballant bé (apagant focs, preveient mesures de seguretat, quan hi ha rierades,..).

Constatada la situació voldria exposar com crec que s'hauria d'actuar. 1) Conèixer la situació exacta del clavegueram i prendre decisions per a la inversió. Cal fer un Pla Director del Clavegueram i invertir per a la seva execució. 2) Encarregar el manteniment a una empresa, tot indicant les mesures preventives i periodicitats d'actuació. 3) Establir un servei 24X7 a la brigada municipal per a emergències. 4) Eliminar la taxa del clavegueram i que l'assumeixi l'Ibi o bé incorporar-la al rebut de l'aigua. 5) Vetllar pe tal que a les clavegueres no hi hagi tanta pressió (Desviar la troncal d'Arenys de Munt cap a la depuradora, vetllar per les noves urbanitzacions, estalvi en el consum d'aigua).

Acabo amb un agraïment i un suggeriment. L'agraïment per als arenyencs, molts, que han col·laborat en la Marató de TV3. Molts d'ells hi han dedicat hores i hores sense res a canvi. I el suggeriment és per a que visiteu l'exposició “Joies dels nostres calaixos” al Museu Marés de la Punta on s'hi poden veure autèntiques obres d'art.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Vinyes el felicito per al seu comentari, i la sevA SINCERITAT politica sobre el tema de les clavagueres, cal pero possar-la en pràctica , Referent a la Marató
de TV3, que passa en aquest poble, sols hi ha una residència geriatrica, caldria esbrinar per què les altres, titus,impala,floris,itaca,vilabetania i asil si fan coses no col.laboran, per què el regidor de cultura les margina i no te en comtè.
Aquestes residències han decidit
fer-ho per el seu comte i enviar els diners directament.

Ramon Bassas ha dit...

Bon Nadal