dilluns, d’abril 10, 2006

De l'Avana a l'educació de les dones

Aquest cap de setmana hi ha hagut actes per a tots els gustos. Divendres l’Avana feia una botifarrada festiva al Calisay, justament a la mateixa hora que en Vicenç Vilada parlava de Recollida selectiva i reciclatge i que a la Biblioteca es presentava el llibre Fèlix Cucurull: allò que no diuen els llibres. L’atzar, per dir-ho així, ha provocat que fos materialment impossible estar als tres llocs al mateix temps. A més algun acte tenia molt de ganxo. En la presentació del llibre actuava ReigBord i Didac Rocher i el ganxo de la botifarrada només passant pels voltants del Calisay s’ensumava que s’hi servia un bon plat ... i a un preu irressistible.

Dissabte al matí s’ha celebrat el Ple extraordinari per tal de nomenar Fill predilecte d’Arenys de Mar a en Josep Montmany. S’ha glossat la figura del Sr. Montmany (Alcalde i Mn. Martí) i l’acord ha estat unànime. Per a reflexionar: l’ajuntament s’ha quedat petit. No serveix per a actes d’aquests tipus. I posats a dir, potser es podria fer el Ple en un moment i l’acte cívic en una altre lloc i moment. O bé, fins que no es solucioni el problema de l’espai, fer el Ple (legalment es pot fer) en un altre lloc com seria el Calisay. Encara diria més, com en Dupond, per què si és un Ple no poden intervenir els grups municipals?

Dissabte al vespre hi ha hagut el lliurament dels premis del 34è Concurs de Teatre Amateur premi Vila d'Arenys. Sopar, nervis i al final alegries per uns grups i disgustos per altres. Aquest any els organitzadors anaven més de bòlit per tal que part del personal estava donant un cop de ma al Principal on actuava el Teatre de Guerrilla, sí, justament aquells que cada dilluns de tardor van a caçar bolets. 34 anys de concurs són molts anys i tots ells organitzats pel Grup Artístic Carles Xena. Bé podem dir que per Arenys han passat molts artistes alguns dels quals han continuat en plan amateur però d’altres s’han endinsat en el difícil mon de la professió d’actor i avui en dia són gent de reconeguda vàlua.

Diumenge de Rams m’ha ofert la possibilitat de participar en una visita guiada a l'exposició Aprenent a ser dona... a l'escola. L'Associació de Dones per a la Igualtat d'Arenys de Mar, entitat plenament emergent en la nostra vila, ha organitzat una exposició ben viva i plena de records al voltant de com s’educava les noies durant el franquisme, la transició i els moments actuals. Evidentment es constata que en pocs anys s’ha fet molt per la igualtat. Bé en concret les dones han fet molt ja que els homes sovint ho hem mirat des de la barrera. Per a mostra un botó, vull dir, la foto adjunta que representa una dona d’avui amb totes les eines que li calen (dins i fora de casa). Una exposició i quadern que valen molt la pena.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»