dissabte, d’octubre 29, 2005

Per a començar,... la consulta del Xifré

El dijous ens aplegavem una colla d'arenyencs per a parlar del futur del Xifré. Hi havia ganes i desig de parlar i de proposar. Tot i això la reunió va acabar amb un regust de que quelcom no havia funcionat. Segurament tothom tenia una idea diferent del que es faria i al final va ser impossible de lligar-ho tot. S'hi va ajuntar també el fet que la presidència de la reunió va dubtar moltes vegades de l'estratègia a seguir: posposem la reunió? votarem? continuem? Esperem que aquest petit entrebanc es resolgui a la propera reunió i no hagi desanimat a ningú. Tot i això entenc que encara hi continua havent els problemes de fons:

1) Per a opinar és interessant de tenir una bona informació. Aquesta encara no hi és i no pot mancar.
2) Quan hàgim opinat de què serviran les nostres opinions?
3) No hauríem de parlar només del Xifré, són tots els equipaments municipals els que estan en joc.

El grup municipal del PSC (el meu grup) ha demanat una assessoria externa per a ajudar a resoldre els problemes dels equipaments i dels edificis municipals de la vila. I a més amb una visió de futur. Estem massa acostumats en aquest poble a no fer, o bé, cosa pitjor, a desfer el que d'altres han fet.

Ens ajudaria en aquest procés que ja estigués enllestit el Pla d'Acció Cultural que prepara la Diputació de Barcelona. Un dels seus objectius és el de detectar mancances en equipaments.

Per tant, consulta popular amb tota la informació i amb l'assessorament extern que convingui per a aconseguir un pla d'equipaments per als propers 20 anys.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Visca la pubilla alternativa!

xfebrer ha dit...

Benvingut al món dels blogs!

Estic completament d'acord en que es fa necessari treballar el conjunt d'equipaments de la nostra vila. Què necessita Arenys? Què tenim? Què col·loquem a cada lloc? Com ho gestionarem?...
Ara s'hi afegirà la caserna de la Guàrdia Civil. El govern municipal ens demanarà consensuar el seu ús?
Arenys té una Biblioteca on s'hi fa molta activitat cultural, però que va néixer petita! A la legislatura passada es va decidir ampliar-la (una solució temporal), però estem com abans!
El Calisay, equipament que és enveja de molts municipis, està mal utilitzat. Estic convençut que qualsevol dels grups municipals, ara ho faria diferent...
Per tot això...
COMENCEM A TREBALLAR BÉ! PENSEM EN LA TOTALITAT!

Ramon Bassas ha dit...

Benvingut a la blogosfera, doncs! Els ramons cada dia serem més!

Anònim ha dit...

Molt bé Ramon. Seguiré la teva informació!.

Anònim ha dit...

Completament d'cord, però que pots dir de l'horari que discrimina als que estan treballant a questa hora. No hauria estat millor fer-o un disabte al matí o tarda amb un servei que tingués cura dels nens petits i així no hi hauria excusa per no anar-hi?
Esperen que tindrem l'opció quan s'obri una web amb un fòrum on - segons ens van explicar - podrem dir la nostre. Els que tenim accés a Internet clar......

Anònim ha dit...

hola ramon, enhorabona pel blog!!!
Respecte al teu escrit sobre el Xifré:
perquè en una consulta que en principi és per l' ús del xifrer es pregunten per la resta de necessitats del poble... que no les tenen clares?? i cm volen fer el POUM si no tenen ni idea d' on possar equipaments... potser només volen fer veure que els interesa saber opinions o tenir idees per després qui sap que.. o per justificar un parell de coses, entre altres la suv¡bvenció que han rebut per poder fer aquest procès...

salut!!!

Ramon Vinyes ha dit...

Pintes un panorama preocupant, però al meu entendre tocant-hi. Perquè no preguntem què fer a la Guàrdia Civil? Hi ha una relació de les mancances actuals i per a d'aquí 20 anys que ens hauria de resoldre el POUM? caldrà un nou cap?, un nou institut? un nou equipament esportiu? M'arrisco, però si el govern hagués tingut clar què fer al Xifré no sé si s'hagués fet la consulta. Hi havia i hi ha opinions diverses i enfrontades: equipament hoteler/alberg, equipament sanitari i equipament per a promoció econòmica. La consulta fa que el poble opini però també que el govern no es manifesti.