diumenge, d’octubre 29, 2006

Eleccions al Parlament

Montilla President!!! Fets, no paraules

Fa uns dies vaig escriure a la web del Maresme de suport a Montilla un post on indicava les raons per a votar PSC, ara ja estem al final de campanya i vaig a fer-ne una valoració de la mateixa.

El candidat
Seguint amb l’anècdota que s’explica entre Kennedy i Nixon.. a qui dels dos caps de llista li compraríem un cotxe de segona mà?
Qui dels dos candidats té un historial de treball, superació i de feina ben feta que farà factible que sigui un bon President?
Qui dels dos candidats defensarà els interessos dels treballadors i treballadores catalans i dels més febles?
Qui dels dos candidats s’ha sabut envoltar de la millor gent, del millor equip?
La resposta a les 4 preguntes és Montilla.

La campanya
Enguany Ciu ha decidit que ja no serien bons i han fet una campanya agressiva que "ells" se la poden permetre perquè són el seny de Catalunya mentre que ni somiar-ho que mai ho poguessin fer els altres. El PSC ha demostrat que té un bon programa per a tots els catalans i a més amb els números a la ma confirmant que es pot fer.

Arenys
La Riera està quasi neta de cartells i el partit d’en Mas ha ocupat el seu lloc als fanals i els d’un altre partit (s’admeten apostes per a esbrinar quin partit ha cedit les seves faroles a CiU!). Només hi ha hagut dos actes en campanya. El del PSC ha comptat amb en Santi Fontbona que farà una gran tasca política en el futur més enllà d’Arenys. Un grup minoritari no ha seguit les normes que ens hem marcat els partits, és un partit amb diners i amb pocs escrúpols i que tornarem a veure en properes eleccions. De fet la campanya a Arenys, majoritàriament ha estat cosa de dos partits, el PSC i Unió. Sí dic bé, als socis de la federació sembla com si la campanya no vagi per ells.

Material de campanya
Es increïble com se les empesca la gent per a parlar dels seus i dels altres. A cada campanya hi ha més material digital, alguns dels quals fet per gent sensibilitzada políticament però sense formar part de cap estructura política. En poso algun exemple.

Programa del PSC

Power Point amb els eixos del programa electoral
Avatar amb un dels 10 compromisos

Video biogràfic del candidat
Video "divertit" ell mai no ho faria

Montilla President!!!

dijous, d’octubre 26, 2006

Ple ordinari d'octubre

El Ple ordinari d’octubre ha estat curt i tranquil. Curt per tal que no hi havia temes. Per a omplir de contingut s’ha hagut de repescar un tema de la Zona industrial del mes passat per a completar-lo (l’aprovació de conveni urbanístic de Valldegata). Tot i la manca de temes hi ha hagut un decret d’Alcaldia que calia, al meu entendre, haver-ho aprovat en Ple, per tant és nul.

Per a fer-ne una visió ràpida d’el Ple en faré dues pinzellades.

La nota desafinada, quan la regidora d’ensenyament ha dit que no convocava consells escolars, però que en l’anterior mandat tampoc es feia. I ni és veritat i ni això li pot servir d’excusa.

La nota trista, quan el regidor d’urbanisme ha reconegut que en el programa de Ràdio del diumenge passat havia dit equivocadament que la retirada de sorres de la Riera ho feia gratis una empresa i no l’ACA.

I comptat i debatut ja tenim oficialment aprovat el Consell de Promoció Econòmica. Esperem que aviat es pugui reunir i començar a treballar per més dels esforços en intentar explicar que ja fa temps que es treballa.

dilluns, d’octubre 23, 2006

Un regidor esclau de le seves paraules

Avui al dominical de Ràdio Arenys he pogut escoltar la intervenció del grup municipal de CiU, que més que res semblava la representació d’unes regidories que no d’un govern ja que quan el tema s’escapava de l’àmbit de gestió propi de cada persona no hi havia manera de trobar una resposta clara. Què potser no fan reunions per a comentar els temes i així tenir una visió de conjunt? Ensenyament i medi ambient han estat aspectes que no han pogut opinar amb rigor.

Però el que més m’ha cridat l’atenció han estat les desafortunades declaracions del regidor de Benestar Social, regidor que haurà passat 4 anys amb una regidoria a la que no li ha dedicat l’atenció que calia. Tot i que a la regidoria que si li ha dedicat atenció (Cultura) més valia que hagués mesurat bé les actuacions. Per una banda el regidor, que minuts abans ha afirmat que lo dels números no era lo seu, ha dit: "L’Ajuntament estem econòmicament bé". Fantàstic!. Fins ara quan algú anava a demanar actuacions al regidor Estanis les seves respostes eren una de les dues o bé totes dues: "L’oposició no ens deixa fer més" i "L’ajuntament no té diners". Ja ho diu la dita: Abans s’agafa a un mentider que a un coix. Ciutadans d’Arenys ja podem començar a fer la llista que a més venen eleccions i tot hi cabrà al pressupost!

L’altra afirmació que el regidor ha fet és la de que no cal pujar el límit per als jubilats per aconseguir una taxa reduïda d’escombraries. El motiu? Que demanar-ho és fer demagògia i que la gent fa trampetes. El senyor Estanis torna a mentir. Primer perquè ell havia manifestat en d’altres ocasions que sí estava a favor de variar el límit d’aquesta reducció. Segon que les trampetes són independents del límit que hi hagi, sigui alt o baix i que el que cal és actuar amb rigor. I tercer que va ser Ciu qui va baixar aquest límit i el va fer complicat de gestionar.
El regidor no ha estat a l’alçada de les circumstàncies. Hi ha gent amb molts problemes econòmics que haurien de poder gaudir de la taxa reduïda i que no "fan trampetes". El Senyor Estanis hauria de demanar disculpes a aquests ciutadans.

diumenge, d’octubre 15, 2006

Escola bressol i Secretari

Llegeixo a la nota informativa del govern municipal sobre la nova escola bressol que "El nou equipament, és una iniciativa del govern municipal per donar resposta a la demanda que es va detectar amb les preinscripcions i evitar que un bon nombre de famílies arenyenques es quedessin sense plaça de llar d‘infants." I hi voldria fer dos comentaris: 1) Si la nova escola bressol ha estat possible és gràcies a l’ajuntament en ple que va autoritzar, adjudicar i reservar els diners adients per tal finalitat. 2) El govern es va adonar tard de la mancança que hi havia en places d’escola bressol i més quan els diferents grups de l’oposició, entre ells el socialista, ja havien avisat molt de temps enrere que anàvem cap a la sobresaturació. Per tant el govern enlloc de posar-se tantes flors caldria que fes una mica més d’autocrítica.

No tinc constància oficial (es sabrà en les comunicacions del Ple ordinari d’octubre), però des de l’ajuntament s’afirma que el Secretari de la corporació ha tingut l’autorització per a poder ajornar la jubilació. No entraré en si hi te dret ni tan sols en si és lògic o interessant per al municipi, només vull esmentar la gran contradicció del govern en la que tant el PP com Ciu havien estat en contra del Secretari, fins i tot públicament (tots dos grups municipals) i amb termes molt gruixuts. Hi ha constància que aquest era un tema que el govern s’havia autoimposat resoldre i que, ves per on, a 7 mesos de les properes eleccions han resolt per tot el mandat del futur govern.

dimarts, d’octubre 10, 2006

La policia d'Arenys de Mar

Ahir vaig formar part d’una prova en el procés de selecció de places de policia local. La prova es feia a l’Escola de Policia de Mollet a la qual encara no hi havia anat mai. Que hi hagi una bona policia i que aquesta estigui preparada i motivada no és un fet sense importància. La seguretat i la confiança són un deure inexcusable dels poders públics.

En alguna ocasió el grup municipal del PSC s’ha queixat de la poca dedicació de la policia d’Arenys portes enfora de les seves dependències. Es veu molt poca policia i els esforços principals semblen dedicar-se portes endins, a tasques burocràtiques. Vull explicar que també són tasques de policia tot allò que es fa a la cuina.... control de talls de carrers, ocupacions de via pública, sancions, recollida de totes les incidències ciutadanes, etc. I aquesta feina s’ha de fer i s’ha de continuar fent però sense oblidar la presència al carrer. De vegades veus que hi ha un nombre important de policies per a controlar un tall de carrer i un pensa si calen tants policies per aquella tasca. I al mateix temps no hi ha presència de policia en cap altra part del poble: un tall de carrer, una grua, etc. fa que tota la policia del carrer hi estigui dedicada. Per altra banda també penso que per a fer tasques administratives no cal que es sigui policia, cal que hi hagi administratius, tot i que algunes funcions evidentment han d'estar controlades per agents policials.

Quines conclusions penso que se n’han d’extreure: 1) Cal més policia, per ara i per l’Arenys que creix al Bareu. 2) Determinades tasques han de fer-se per administratius i poder així alliberar agents per a policia de proximitat. 3) Determinades actuacions administratives s’han d’agilitar, especialment les tasques de comunicació i el control entre la policia i altres àrees de l’ajuntament. 4) Cal que la policia pugui dedicar-se a les tasques de proximitat i que conegui i faci aplicar totes les ordenances entre les que caldrà pensar en una nova ordenança de policia i bon govern.