diumenge, de març 05, 2006

Escola d'hivern i estatut

El cap de setmana l'he passat aprenent a l’Escola d’Hivern del PSC, a Tarragona. Ha estat ocasió per a veure com primeres espases de la política catalana i espanyola expressaven els seus plantejaments sobre el que representa governar des de l’esquerra o com, per exemple, s’hauria d’afrontar la reforma de la Constitució. No puc entrar al detall de tots els qui han parlat, només esmentaré ara el parlament de Manuel Valls, diputat socialista a l’Assemblea Nacional Francesa i alcalde d’Evry, població propera a París i que va ser notícia pels disturbis de joves no fa gaire mesos. I la seva presència era doblement contrastant quan a Madrid, a l’aquelarre (en Miquel Iceta diu que és un aquelarre reaccionari, des de la A d’Aznar i Acebes fins a la Z de Zaplana) de convenció de la contrarreforma organitzat pel PP hi era present el ministre d’interior francès Nicolas Sarkozy. En Sarkozy fou el ministre que quan aparegueren els primers problemes de disturbis per la mort de dos adolescents, començà amb una mentida i després atià el foc dient que els alborotadors eren xusma (racailles), que els agents provocadors manipulaven l’escòria dels suburbis i que els dits suburbis necessitaven "netejar-se amb Karsher" (és un netejador industrial). Doncs bé Sarkozy, aquest gran personatge, ha anat a fer costat al PP tot alabant l’aznarisme i la política tronada de dretes i de més enllà. Un detall sobre el que és governar des de les esquerres, l’habitatge social al poble de Sarkozy (n’havia estat alcalde), és d’un 3% mentre que al poble de Manuel Valls és més del 40%.

Els del PP no afluixen essent el més trist de tot que utilitzen Catalunya per atacar al PSOE. Ja ho saben que l’estatut sortirà constitucional (no pot ser d’altra manera) i ja ho saben que no es trencarà Espanya, però també saben que dient mentides i utilitzant Catalunya com la culpable de tots els mals aconsegueixen més vots. Aquesta és la trista política del PP. I què en diu el PP d’Arenys? Algú n’ha sentit cap comentari? Doncs potser al proper Ple podria sortir el tema,...

Fent un forat a l’escola d’hivern vam fer a Arenys una assemblea. A la mateixa hi va assistir per a fer una xerrada en Manel Mas. Ens va parlar de l’estatut (aquí trobareu el projecte de reforma de l'estatut tal com està en la ponència). En Manel Mas, anterior Alcalde de Mataró, és diputat a les Corts i coneix de primera mà la política que es fa a Madrid. Ha estat molt interessant. Agraeixo a en Manel Mas que sigui com han de ser els polítics, proper i clar. Dic proper tot deixant constància que sempre que ha calgut ens ha vingut a veure, que té un bloc que escriu sovint i que cada dos setmanes va a Ràdio Arenys a participar en un programa.

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

Núria,

També acabo de descobrir que tens un bloc. Per cert molt interesant. Estarem en contacte.